29 Haziran 2024 21:31

EMEP Milletvekili Sevda Karaca yangın bölgesinde: Bu acıyı dayanışmayla saracağız, birlikte hesap soracağız

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve beraberindeki heyet, Diyarbakır-Mardin'deki yangın bölgesine ziyarette bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, EMEP Bölge Örgütü Yöneticisi Umut Yeğin ve Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Nurgül Deniz’in de olduğu EMEP heyetiyle Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı Belediyeleri ile yangında yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti.

İlk olarak Mazıdağı Belediyesine giden Karaca’yı burada eş başkanlar Kudret Uçuk ile Hamdin Demir ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Eş Başkan Hamdin Demir, adeta bir felaket yaşadıklarını söyledi: “Bölgede hayvancılıkla, tarımla geçiniyorlardı ama insanlarımız yaşamını yitirdi, hayvanlarımız gitti.”

Baş sağlığı dileyen Karaca, halkın kendi olanaklarıyla yangına müdahale etmeye çalıştığını bundan sonra da yaraları birlikte saracaklarını ifade etti: “Can kaybının yanında bundan sonraki süreci zorlaştıracak ekonomik kayıplar da vardır. Bunlar maalesef memleketin ekonomik koşullarında hızlıca giderilmesi gereken durumlar. Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi, halkın yaralarının sarılması buradaki belediyelere destek olunması aynı zamanda bütün ekonomik kaygıların giderilmesi için her türlü çalışmaya devam ediyoruz DEM Parti'li arkadaşlarımızla birlikte. Ama görünen o ki yangın günü devletin hiçbir olanağını buradaki halk için kullanmayanlar buranın afet bölgesi ilan edilerek halkın ihtiyaçlarının da giderilmesi noktasında kollarını kıpırdatmayacaklar. Ancak bir yaralarımız birlikte saracağız.”

"AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ"

Belediyeden sonra Yücebağ (Kelekê) köyündeki taziye evine ziyarette bulunup baş sağlığı dileyen Karaca ve EMEP heyeti, yaşanan felaketin kelimelerle anlatılamayacağını dile getirdi. Karaca, “O gün yanımızda olmayan devletin bu acıların müsebbibi olduğunu yaşayarak gördük. Burada canlarımız yanarken bir helikopteri, ambulansı, itfaiyeyi çok görenler bu yangının çıkmasına neden olan DEDAŞ’ın da arkasındaki en büyük güç bunu da çok iyi biliyoruz. Canı yananları suçlu hale getirmek için uğraştıklarını biliyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Acılar karşısında yan yana sizinle olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Burada yaşananların hesabını hep birlikte sormak için yan yana olacağız. Ülkenin dört bir tarafından size baş sağlığı dilekleri selamlar getirdim” diye konuştu.

Yapılması gereken ilk şeyin bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi olduğunu dile getiren Karaca, araştırma komisyonu kurulması için verilen önergelerin iktidar tarafından reddedildiğini dile getirdi. Devletin bütün olanklarını seferber etmesi gerektiğini belirten Karaca, “Anız yangını, köylüler yaktı gibi söylemlerin buradaki sorumluları gizleme çabasıdır. DEDAŞ’ın çevredeki köylerde neler de yaşattığını biliyoruz” dedi.

"SORUMLULARI BİLİYORUZ, KAPATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Daha sonra kadınların taziyeleri kabul ettiği eve geçen Karaca, oğlunu kaybeden anneye “Yanınızda olmak için geldik. Kimse bu işin sorumlusu, sorumluluğu üstlenmek zorunda” dedi.

Sevda Karaca ve beraberindeki heyetin ziyareti

Karaca, “Bu felakete kimin sebep olduğunu biliyoruz ve üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Emeğimizin karşısında evlerimizi ayakta tutan insanların hayatlarımızı küle çevirmek isteyenlere karşı yaralarımızı hep birlikte saracağız, halk saracak. Buradaki köylüleri borca sürüklemek isteyenlere de ‘Görevinizi yapmak zorundasınız’ diyeceğiz” diye konuştu.

Karaca ve beraberindeki EMEP heyeti daha sonra Diyarbakır’ın Köksalan (Tovînî ) ve Yazçiçeği (Herberê) köylerindeki taziye evlerini ziyaret etti. Buradaki ziyaretlere Çınar Belediyesi Eş Başkanı Semra Akyüz de eşlik etti. Karaca Emek Partisi olarak köylülerin yanlarında olduklarını her türlü dayanışma ve destekte halkla birlikte olduklarını vurguladı.

Taziye ziyaretlerinden sonra son olarak Çınar Belediyesine ziyarette bulunan Karaca, eş başkanlar Semra Akyüz ve Mehmet Şerif Arzu ile belediye meclis üyeleriyle görüştü. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esenyalı'da işçi ve emekçiler temmuzda zam için buluştu

SONRAKİ HABER

Faturası yurttaşlara, kıyağı dağıtım şirketlerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa