30 Haziran 2024 11:18

Oslo'da yapılan Onur Yürüyüşü'ne on binlerce kişi katıldı: Dayanışma, beraberlik, güç

Norveç’te düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne yaklaşık 70 bin kişi katıldı. Yürüyüşe, sendikalar, siyasi partiler, posta ve itfaiye işçileri ve Norveç Kilisesi’nin de bulunduğu toplam 144 kuruluş katıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mahmut ALGÜNERHAN
Oslo

Norveç’in başkenti Oslo’da 29 Haziran Cumartesi günü yapılan Onur Yürüyüşü’ne 70 bin kişi katıldı. Çok sayıdaki polisin konuşlandırıldığı yürüyüş, göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı Grönland semtinde başlayıp, Grünerløkka semtindeki Sofienbergparken/ Pride Park'ta son buldu.

Yürüyüş boyunca kitleye yoldan geçenler de alkışlarla destek verdi.

Polis yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamada, yürüyüşe ve etkinliklere karşı tehditlerin olduğunu açıklamıştı. Ancak bir saldırı girişimi yaşanmadı.

Yürüyüşe, sendikalar, siyasi partiler, posta ve itfaiye işçileri, Uluslararası Af Örgütü, Norveç Kilisesi’nin de aralarında bulunduğu toplam 144 kuruluş katıldı.

Gökkuşağı renkleriyle oldukça renkli görüntülerin oluşturduğu yürüyüşte, “Özgürlük olmadan biz bir hiçiz”, “Eşcinsellerin haklarını koruyoruz” “Çalışma için özgürlük- Araştırma için özgürlük- Sevmek için özgürlük”, “Herkese yer” “Birlik kuvvettir” “Kendin olarak en iyisisin” “Özgürlük kendiliğinden gelmez” “Herkes için daha iyi bir öğrenci hayatı” “Çalışma hayatında eşitlik”, “İş yerinde ve yaşamda dayanışma! Dayanışma beraberlik güç” gibi pankartlar taşındı.

ÖNCEKİ HABER

Otoyol projelerinde şirketlere devletten borç üstlenim taahhüdü

SONRAKİ HABER

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa