30 Haziran 2024 11:59

Sivas Yıldızeli Karalar Köyü Muhtarı Erdal Çakır: Özel şirketler ilçede ağaç katliamı yapıyor

Sivas'ta Karalar köyü Muhtarı Erdal Çakır, bir şirket tarafından izinsiz ağaç kesimi yapıldığını duyurdu. Çakır, “Önce çamı kesiyorlar, sonra damga vuruyorlar ve götürüyorlar” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi Karalar Köyü Muhtarı Erdal Çakır, ilçede bulunan ve Sivas Orman Bölge Müdürlüğü denetimi altında olan Törlelag ve Dikmen mevkilerinde yüzlerce ağacın bir şirket tarafından usulsüz olarak kesildiğini iddia etti. Muhtar Çakır, özellikle hayvanlarını otlattıkları Törlelag ve Dikmen mevkisinde ağaçları kesmek için ormanlık alanda yol çalışması yapıldığını, damgasız binlerce taze kızıl çam ağacının kesildiğini söyleyerek, önce ağaçların kesildiğini sonradan damga vurup resmileştirildiğini belirtti.

Muhtar Çakır, ağaç kesimlerinin olduğu bölgeden çektiği videolarla yetkililere şu şekilde seslendi:

“Sayın vekilim, görüyorsunuz değil mi? Usulsüz kesimler bunlar. Yolların hiçbir izni yok, şefine, memuruna soruyorum izin yok. Allah aşkına inanın, insanın vicdanı sızlıyor. Buna bir dur diyelim. Burası Yıldızeli Karalar Köyü'nün hayvanlarını otlattığı bir yer, katliamın yapıldığı yer. Sayın grup başkanvekilim, sizleri inandırmak için öyle bir yöntem bulmuşlar ki; önce çamı kesiyorlar, yolu yapıyorlar kafalarına göre. Sonra da damga vuruyorlar. Bu çam kesilir mi? Genç yaşta ama böyle bir katliam yapılıyor. Buralar böyle uygunsuz kesim. Damgası yok. Buna da sonradan vuracaklar. Önce yolsuzluk, usulsüzlük, adaletsizlik, sonra da kağıt üzerinde resmileştiriyorlar. Tüm hukukçulara sesleniyorum buna ‘dur’ diyelim. Doğayı, yaşamı sevenlere sesleniyorum, bu izinsiz, bu katliama dur diyelim.”

Muhtar, orman içerisinde çekim yaptıktan sonra kesim yapan şirketin TIR’ları yüklediği alana giderek görüntülemek istedi. Şirket yetkilileri Erdal Çakır’ın çekim yapmasını engellemeye çalıştı. (Sivas/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

İtalya’da “Meloni Gençliği”nin ırkçı sözleri infial yarattı

SONRAKİ HABER

Akaryakıta zam, minibüs hatlarını satılığa çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa