30 Haziran 2024 13:25

KESK’ten Sumitoma grevine dayanışma ziyareti

Çankırı’da toplu sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle greve çıkan Sumitomo direnişinin 32. gününde KESK’ten dayanışma ziyareti.

Evrensel

Paylaş

KESK, Çankırı’da toplu sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle greve çıkan Sumitomo işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, “Adaletsiz vergi ve gelir dağılımı için çalışanların ortak eylem planları ile ortaya koyacakları kararlı mücadele ile ancak kazanım elde edilecektir. KESK olarak işçilerin grevini destekliyor, dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz” dedi.

Çankırı’da toplu sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle greve çıkan Sumitomo işçilerinin direnişi sürüyor. KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, Mali Sekreteri Erdal Karakuş ve bağlı işkollarından Tüm-Bel-Sen TİS ve Hukuk Sekreteri Zeynep Sarıkaya Altun, grevin 32. gününde dayanışma ziyaretinde bulundu.

‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Toplu sözleşmenin ücret ve bazı çalışma koşullarına dair maddelerinde anlaşma sağlanamadığı için çıktıkları grevde inançlı ve kararlı olduklarını ifade eden Petrol-İş Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topcu, Günümüz koşullarında yaşanılamaz durumda olan ücretlerin biraz daha yaşanabilir seviyeye çekilmesi için geri adım atmayacaklarını söyledi.

KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz ise şöyle konuştu: “Yabancı sermayeli şirketler düşük maliyet ve teşviklerle kuruluyor, vergiden muaf oluyorlar ama ücretli çalıştırılan işçiler aldığı her kuruşa devasa vergiler ödüyorlar. Adaletsiz vergi ve gelir dağılımı için çalışanların ortak eylem planları ile ortaya koyacakları kararlı mücadele ile ancak kazanım elde edilecektir. KESK olarak işçilerin grevini destekliyor, dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz.” (Çankırı/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de kadın cinayeti | Hatice Usalan, Necmettin T. tarafından vurularak öldürüldü

SONRAKİ HABER

Rusya ile Ukrayna arasında karşılıklı saldırılar: Çok sayıda sivil öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa