30 Haziran 2024 19:30

Bursa'da Görükle Kampüsü'ne sıçrayan yangın kontrol altına alındı

Bursa Valisi, makilik alanda çıkan ve Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçrayan yangının kontrol altına alındığı açıkladı.

Fotoğraf: Mustafa Yılmaz/AA

Paylaş

Bursa'da makilik alanda çıkan yangın, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçradı. Yangın kontrol altına alındı. Vali Mahmut Demirtaş, "Soğutma çalışmaları devam ediyor. Hem karadan hem de havadan gece görüşlü helikopterimiz çalışmasına devam ediyor" dedi.

Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi yakınında makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsüne sıçradı. Kampüsteki öğrenciler yurtlardan çıkarıldı.

Bursa Emek Gençliği'nden Emircan Demir, Görüklü kampüsünde bulunan öğrencilerin yurt müdürlükleri tarafından yurtlardan çıkarıldığını ancak nereye gideceklerini geceyi nerede geçireceklerinin bildirilmediğini belirtti. Öğrenciler kendilerine bilgi verilmesini istedi. Terminale giden otobüs seferleri artırıldı, bazı öğrenciler memleketlerine döndü.

BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yatan ancak durumu ağır olmayan hastalardan isteyenlerin taburcu edildiği bildirildi.

700 DEKAR ALANI ETKİLEDİ

AA muhabirine, açıklama yağan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Şu an ciddi bir sıkıntımız yok. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Hem karadan hem de havadan gece görüşlü helikopterimiz çalışmasına devam ediyor." dedi. 

Demirtaş, BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili tedbir aldıklarını ve yurtlardaki öğrencileri şehir merkezindeki diğer yurtlara yerleştirdiklerini, sabah saatlerinde öğrencilerin yurtlarına geri döneceğini kaydetti.

Veteriner Fakültesinde bulunan 150 küçükbaş ve 150 büyükbaşı güvenli alanlara aldıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz da ana eğitim binalarında herhangi bir hasar olmadığını belirtti. Yılmaz, "Çiftlik binamızın bir kısmında bir zarar söz konusu oldu. Ziraat Fakültesinin yangının kampüsümüze girdiği alanda yer alan bir küçük eğitim binası vardı, daha çok stajyerlerin kullandığı, orada kısmi bir zararımız var ama ana eğitim bloklarımıza hiçbir şekilde yangın ulaşmamış oldu." diye konuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Su Sporları Festivali sona erdi

SONRAKİ HABER

Sivas'ta Madımak anmasına çağrı: Gelmeyen adaletten 31 yıldır yanıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa