30 Haziran 2024 20:03

Sivas'ta Madımak anmasına çağrı: Gelmeyen adaletten 31 yıldır yanıyoruz

Sivas Emek ve Demokrasi Güçleri 2 Temmuz'da Madımak Otelinde katledilen 33 yurttaşı anma programına çağrı yaptı.

Fotoğraf: Filiz Yıldırım

Paylaş

Sivas Emek ve Demokrasi Güçleri Madımak Otelinde yakılarak katledilen 33 aydın, yazar ve sanatçıyı andı.

Anıt mezarlar başında yapılan ziyaretlerin ardından köylülerle birlikte anma programı gerçekleştirildi. Bugün Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklaması ile 2 Temmuz'da yapılacak anma programına çağrı yapıldı. Açıklamaya KESK Sivas Şubeler Platformu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Halkevleri Sivas Şubesi, CHP, EMEP, TİP ve Sol Parti katıldı.

"Sivas'ın Işığı Sönmeyecek", "Sivas'ı Unutma Unutturma" sloganları atılan açıklamada basın metnini TİP Sivas İl Sorumlusu Köksal Tek okudu. Tek, "2 Temmuz 1993 günü, devletine gözü önünde ve kentin orta yerinde, özelde Madımak Oteli'nde sıkıştırılan aydınlara ve sanatçılara, genelde ise bütün insanlığa yönelik gerçekleştirilen insanlık katliamının 31. yıldönümünde, aynı acı ile aynı hayal kırıklığı ile ve hepsinden önemlisi topyekün bir insanlık utancı ile yine meydanlardayız. Yıllar süren adalet arayışımızın üstünden 30 yıl geçtikten sonra, geçen yıl zaman aşımına uğratılan Madımak Davası, bilinmelidir ki, bitmedi bitmeyecek" dedi.

Gerçek adalet sağlanıncaya mücadeleni süreceğini belirten Tek, "Çünkü biliyoruz ki, Madımak ne ise, Çorum da odur... Madımak ne ise, Maraş da odur, Madımak ne ise, Suruç Katliamı da odur... Madımak ne ise, Ankara Garı Katliamı da odur. Özünde ve ruhunda; barışı, kardeşliği, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı ve bir arada yaşama kültürünü barındıran kitlelere yönelik, ülkenin hangi noktasında ve tarihimizin neresinde olursa olsun, gerçekleştirilen insanlık dışı katliamları lanetlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamada 2 Temmuz Salı günü saat 09:00'da Hacı Bektaş Vakfı Sivas Şubesi önünden başlayacak yürüyüşe ve Madımak Oteli önünde gerçekleştirilecek anma programına katılım çağrısı yapıldı. (Sivas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da Görükle Kampüsü'ne sıçrayan yangın kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a yanıt: Sana boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa