Kayseri’de gazetemizle dayanışma etkinliği düzenlendi

Evrensel okurları Kayseri’de dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Evrensel’in üzerindeki maddi ve manevi baskılar kınanırken bu baskının da dayanışmayla kırılacağı mesajı verildi.

30 Haziran 2024 22:00
Paylaş

Kayseri’de Evrensel okurları dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıya, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Özdal, Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, kurum temsilcileri ve Evrensel okurları katıldı. İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, kadınlar ve gençlerin katıldığı kahvaltı etkinliğinde; Evrensel’in üzerindeki mali ambargo ve siyasi baskılar karşısında dayanışma ile mesajı verilirken, gazeteye abone olma çağrısı yapıldı.

ÖZDAL: EVRENSEL'E ABONE OLMAK, GERÇEKLERİ TAKİP ETMEKTİR

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Özdal, Evrensel Gazetesi’nin dayanışmayla ayakta kaldığına dikkat çekti. Özdal, "Birçok kentte Evrensel Gazetesi’yle dayanışma etkinlikleri düzenleniyor. Bu bizlere güç veriyor. Sıklıkla haberleriyle karşılaştığımız Kayseri’de böyle bir toplulukla birlikte olmak bizleri daha da güçlendiriyor. İstanbul’daki çalışma arkadaşlarımızın da selamını getirdim. Biz neden Evrensel ile bir dayanışma yemeği yapıyoruz, Evrensel’in neden bir dayanışmaya ve okuyucu desteğine ihtiyacı var? Biz yaklaşık 30 yıllık bir gazeteyiz. 29. yaşımızı geride bıraktık. Önümüzdeki yıl bu zamanlarda 30. yaşımıza girmiş olacağız. Türkiye özelinde arkasında açık bir sermaye desteği olmadan 30 yıl boyunca gazeteyi ayakta tutmak istisnai bir durum. Bunu birçok gazete yapamadı. Elbette dostlarımız Birgün gibi gazeteler var. Biz bu 30 yılın sırrını bu dayanışmaya borçluyuz” dedi.

Özdal, “Çünkü bu 30 yıl gazeteyi çıkartıp ertesi gün dağıtmakla geçmedi bizim için. Çeşitli sorunlarla karşılaştık. Bu sorunların iki yanı oldu bizim için. Birisi, devletin hukuk yoluyla gazetemize ve haberlerine dönük engelleme çabasıydı. İkincisi mali baskıydı. Evrensel’in hukuk yoluyla ya da mali baskıyla engellenmesinin temel nedeni, yola çıkarken edindiği misyon. Evrensel Gazetesi Türkiye’de işçi sınıfı başta olmak üzere emeğiyle geçinen bütün kesimlerinin, bu ülkenin zenginliklerinde hak ettiğinden çok daha az pay alan köylülerin, çiftçilerin, gazetesidir. Kayserili okurlarımızdan, işçi ve emekçilerden daha fazla mektup yazmalarını, haber yapmalarını daha fazla emekçiye ulaşmayı istiyoruz. Evrensel’e abone olmak, gerçekleri takip etmektir” diye konuştu.

ASLAN: GERÇEKLERDEN TAVİZ VERMEDİ

Etkinlikte konuşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan da dayanışmayı büyütme çağrısı yaparak, "Evrensel açıkça ifade etmek gerekir ki, işçi sınıfının ve emekçilerinin yanında, bugün açısından burjuvazinin ve sermayenin saldırılarına karşı duvarında delik açılmamış kaledir. Çünkü Türkiye’de işçilerin, emekçilerin, yoksulların yaşadıkları bu sorunlara itiraz etmemesinin yolu burjuva medyanın ve sermayenin her gün yürüttüğü propagandayla sağlanıyor. Onun karşısında Evrensel ile ve diğer sol sosyalist gazeteler de dahil olmak üzere bütün bu saldırıların karşısında, bütün bu güçlükler karşısında 29 yıldır çizgisinden taviz vermemiş, bugüne kadar işçilerin ve emekçilerin sahiplenmesiyle gelmiş ve bundan sonra da aynı biçimde yoluna devam edeceği açık ve nettir. Abone olalım, okuyalım, okutalım" şeklinde konuştu.

ÜNSAL: BİLİMSEL VE LAİK EĞİTİM SESİ EVRENSEL

Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, “Evrensel Gazetesi biz emek örgütlerinin her zaman sesi olmuştur. Her zaman bizim etkinliklerimizi, eylemliliklerimizi duyurmuştur. Bu anlamda Genel Yayın Yönetmenimiz nezdinde teşekkür ediyorum. AKP iktidarı son zamanlarda müfredat hamlesi geliştirdi. Toplumda tartışması sürüyor. Velilerimiz tarafından da halkımız tarafından da merak ediliyor. AKP iktidarı 2002 yılından itibaren eğitim alanında iki konuda çok istikrarlı bir şekilde bir adım ileri iki adım geri politikasıyla çok istikrarlı bir süreç yürütüyor kendisi açısından. Birisi eğitimin piyasalaştırılması, diğeriyse eğitimin gericileştirilmesi ve dincileştirilmesidir. Gazetenin 29 yıldönümü dolayısıyla bilimsel, laik eğitimin sayfalarda yer alacağı bir gazetedir” ifadelerini kullandı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nedir? | Servis hakkı nedir?

SONRAKİ HABER

Muğla'da 2 Temmuz'a çağrı: Gericiliğe karşı birlikte mücadele edelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa