30 Haziran 2024 23:35
Son Güncellenme Tarihi: 01 Temmuz 2024 13:07

Kayseri'de çocuk tacizi iddiası sonrası Suriyelilere ait işyerleri yakıldı: 67 gözaltı

Kayseri'de çocuk taciz iddiaları üzerine Suriyelilerin işyerleri ve araçlar tahrip edildi. Olaylarla ilgili 67 kişi gözaltına alınırken haberlere yayın yasağı getirildi. Taciz şüphelisi tutuklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri'de akşam saatlerinde Danişmentgazi Mahallesinde Suriyeli bir erkeğin bir çocuğu taciz ettiği haberi üzerine Suriyelilere ait bazı işyerleri ve araçlar tahrip edildi. Kalabalık grupların mahallede gösteri yaptı. Olaylarla ilgili 67 kişi gözaltına alınırken, haberlere yayın yasağı getirilip soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı verildi. Suriyeli çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Suriyeli şüpheli tutuklandı.

Kayseri'de akşam saatlerinde Danişmentgazi Mahallesinde Suriyeli bir erkeğin bir çocuğu taciz ettiği haberi üzerine Suriyelilere ait bazı işyerleri ve araçlar tahrip edildi.

Kayseri Valiliği ise olayların başlamasından bir süre sonra sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "30.06.2024 tarihinde ilimiz Danişmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek olay yerine gitti. Çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak vatandaşlara sakin olmaları uyarısında bulundu. Vali, 5 polisin yaralandığını belirtti.

BAKANLIK: ÇOCUK VE AİLESİ KORUMAYA ALINDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğun, kardeşlerinin ve annesinin devlet korumasına alındığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne, emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız” denildi.

Gerçek Gündem'in ulaştığı mahalle muhtarı "İstismar var mı yok mu şu an bilmiyoruz. Ama ortada dolanan bir şeyler var. Bu akşam bu iddiayı duyan mahalleli Suriyelilerin evini ateşe verdi. Şimdi herkes sokakta Valimizi bekliyoruz" dedi.

Suriyelilerin evlerine ve işyerlerine verilen zarar, gün ağarınca ortaya çıktı. Mahallede güvenlik önlemleri sürüyor.

HABERLERE YAYIN YASAĞI VE DOSYA HAKKINDA KISITLAMA KARARI

Yaşanan olaylara ilişkin haberlere Kayseri 2’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı getirildi.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesindeki istismar olayı ve ardından kentte yaşananlara ilişkin Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Kayseri 2’nci Sulh Ceza Hakimliği de olaya ilişkin yayın yasağı getirdi. Mahkeme kararında "Mağdur ve ailenin sağlığını korumak, hadise sonrası artan toplumsal olayların önüne geçebilmek amacıyla yaşanan toplumsal olayları ve mağdur çocuğun görüntülerini de kapsar nitelikte, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzer yayınların yapılmasının soruşturma evresi tamamlanıncaya kadar yasaklandığı" belirtildi.

Hakimlik, soruşturma dosyası hakkında da kısıtlama kararı verdi. 

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: 67 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, "Çıkan olaylarda 67 kişi gözaltına alındı" dedi.

Bakan Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: "Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır."

ÇOCUĞU İSTİSMARA MARUZ BIRAKAN KİŞİ TUTUKLANDI

Suriye uyruklu çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Kayseri'de gözaltına alınan Suriyeli şüpheli tutuklandı.

Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'ndeki pazar yerinde bulunan tuvalette amcasının kızı 7 yaşındaki M.A'ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yakalanan Suriye uyruklu İ.A'nın (26) emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da eski eşinin ağır yaraladığı kadın hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Son 24 saatte bin 50 hektar yandı: Orman yangınlarında önlem yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa