01 Temmuz 2024 14:31

İzmir'de işten çıkartılan şehir hastanesi işçisi: Mücadeleyi sürdüreceğiz

İzmir'de işten çıkarılan Bayraklı Şehir Hastanesi işçileri, haklarını aramaya devam ediyor. İşçi Abdulbaki Turgut "Bizi susturamayacak. Sonuna kadar savaşacağız" dedi.

Ekran görüntüsü Google street view'den alınmıştır.

Reklam

Kıvılcım EFTELYA
İzmir

İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesinde ISS şirketine bağlı olarak çalışan taşeron  işçiler, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarının dayatılmasına tepki göstermiş, işçilerden 7'si tazminatsız olarak işten çıkarılmıştı.

"BİZ YILLARDIR BURANIN TOZUNU ÇEKEN İNSANLARIZ"

Hastanenin acil bölümünde çalışan Abdulbaki Turgut Evrensel’e konuştu.

Turgut, hastanenin yapım aşamasından beri  çalıştığını ve buradaki kamplarda kaldığını anlattı.

Turgut, "Ben 3 yıldır acil bölümünde çalışıyorum. Hastane açıldığından beri buradayım. Kamptan gelmeyiz, yıllardır buranın tozunu çeken insanlarız" dedi.

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikasının yeterli üye oranına erişemediği için hastanede yetki alamadığını söyleyen ve sendika üyesi olan Turgut, "Sendika bu süreçte her zaman sonuna kadar yanımızda oldu. Sendika bizi kendi avukatlarına yönlendirdi. Dava açacağız. Başhekimlik, verdiği sözde 'bunlar işten çıkarılmayacak' demişti. Öyle demelerine rağmen 7 kişi olarak tazminatsız işten çıkarıldık. İşe gitmeyen epey kişi vardı. Ama onların seçtiği bizler olduk. Biz ayaklandığımız için" diyerek yaşadıklarını anlattı.

“KEFENLEME BİLE YAPTIRILDI BİZE”

Koşulların 3 yıldır değişmediğinden yakınan Turgut, "İçeri girdiğimizden beri hastalandık, her türlü hastalığı kaptık. 4 kata bir insan verildi. Resmen bizim işimiz olmadığı halde ölen insanların kefenlemesini bile biz yaptık. Yemekler yenecek gibi değil. Yemeklerde bize verilen 3 zeytin, 1 reçel ve bir tuzlu çorbaydı. Akşam yemeklerinden rahatsızlanan, zehirlenen arkadaşlar oldu. Biz bu koşullarda çalıştık" dedi. 

36 yaşında, evli ve bir çocuk babası olan Turgut'un ailesi İstanbul'da yaşıyor. Çocuğu için burada çalıştığını söyleyen Turgut, "Buradaki arkadaşlar da ailesine bir lokma ekmek götürebilmek için çalışıyor. Şu an çevik kuvvet geziyor hastanede. Bizi polislerle korkutmaya çalışıyorlar. Biz hakkımızı aramaya geldik. Ben köle değilim. 3 yıldır buranın tozunu çekiyorum ki ben çocuğuma bir şey götüreyim" ifadelerini kullandı.

Hastanede 30'a yakın yevmiyeci işçinin de çalıştığını söyleyen Turgut, "Günlüğü 750 TL'ye yevmiyeci işçiler getiriyorlar, işi bilmeyen insanlar. Sanki tarladan işçi getiriyorlar. İşi bilmedikleri için kendilerine bir hastalık bulaşma ya da birilerine bulaştırma riskleri var" dedi.

"ISS'NİN NE KENDİSİ NE AVUKATI BİZİ SUSTURAMAYACAK"

Son olarak mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini söyleyen Turgut, "Ne onların avukatı ne de ISS'nin kendisi bizi susturamayacak. Sonuna kadar savaşacağız" dedi.

Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek ise, işten çıkarılan işçilerle sendika binasında bir görüşme yaptı. Şimşek'in yaptığı sosyal medya paylaşımında "Çalışma koşullarında yaşadıkları sorunlar, ücret yetersizliği, personel eksikliği gibi kendi sorunlarını dile getirmek adına şirket yönetimine seslerini duyurmak için hafta başı iş bırakan personellerden yedi arkadaşımız haksız nedenle işten çıkarılmış; sendikamız Hizmet-İş, mağdur emekçilerimizin işe iade sürecinin yürütülmesini hiçbir ücret almadan üstlenmiştir" denildi.

Açıklamada, "Sendikalaşmanın bu kadar önemli olduğu bir süreçte hiçbir üyemiz yalnız değildir ve hem konfederasyonumuz Hak-İş hem sendikamız Hizmet-İş tüm gücüyle sahada üyelerinin yanındadır" ifadeleri yer aldı.

Reklam