01 Temmuz 2024 15:04

EMEP: Ayrancılar'da yaşanan patlamanın sorumluları hesap vermeli

Ayrancılar'da yaşanan patlamaya ilişkin açıklama yapan EMEP Torbalı İlçe Örgütü: "Yaşanan bu ölümler en başta güvenlik önlemlerinin yetersiz alınması ve denetim eksikliğindendir" diye belirtti.

Fotoğraf: ANKA

Reklam

Emek Partisi Torbalı ilçe örgütü, İzmir Ayrancılar'da sanayi tüpünün patlaması ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, yaşananların güvenlik önlemlerinin yeterince alınmaması ve denetimlerin eksikliğinden kaynaklandığı belirtildi.

Torbalı'ya bağlı Ayrancılar semtindeki bir dükkanda bulunan sanayi tüpü patlaması nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği, 10’u ağır olmak üzere 63 yurttaşın yaralandığı ifade edilen açıklamada, toplamda 11 binanın patlamadan etkilendiği ve evleri kullanılamayacak durumda olan çok sayıda insan olduğu belirtildi.

Açıklamada, yaşanan tüm olaylar yetmiyormuş gibi yakınının ölüm haberini alan acılı bir yurttaşın İzmir valisine gösterdiği tepki sonrası kolluk güçlerinin biber gazı kullanıp gözaltı yapmasının da devletin vatandaşa yaklaşımını bir kez daha gösterdiğine dikkat çekildi.

"KAMU GÖREVLİLERİ DOĞRUDAN SORUMLUDUR"

"Yaşanan bu ölümler en başta güvenlik önlemlerinin yetersiz alınması ve denetim eksikliğindendir. Güvenlik önlemleri alınsa ve kapsamlı denetimler yapılsaydı ölümler yaşanmayacak, bunca insan yaralanmayacaktı. Dolayısıyla kamu görevlileri patlamadan ve ölümlerden doğrudan sorumludur" denilen açıklamada, sanayi bölgeleri ve küçük işyerlerinde kullanılan  tüm sanayi tüplerinin ve ekipmanların düzenli ve sıkı denetimlerden geçirilmesinin gerekliliği vurgulandı.

"Çalışanların bu araçların kullanımında eğitimi, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınması, acil durumlara hazırlıklı hale getirilmesi önemlidir" denilen açıklamada, "Emek Partisi Torbalı İlçe Örgütü olarak yaşananların takipçisi olacağımızı buradan bir kere daha açıklıyoruz. Sorumlular derhal hesap vermelidir" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam