İzBB emekçilerinin özgür toplu sözleşme mücadelesi sürüyor

Ödenmeyen ikramiyelerini almak ve özgür toplu sözleşme yapabilmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçileri, baskılara karşı boyun eğmeyeceklerini söyledi.

01 Temmuz 2024 15:02
Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan emekçiler ödenmeyen ikramiyelerini almak ve özgür toplu sözleşme yapabilmek adına başlattıkları eylemler sürüyor.

Kazanılmış haklarına el koyulan İzBB emekçileri, holler önünde eylemine devam etti. 4 nolu hol önünde başlayan eylemde Basın metnini Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş okudu.

Sözlerine “Sayın Cemil Tugay tarafından ekmeğine el konulan Belediye emekçileri, gasp edilen sosyal denge tazminatını geri almak için sendikal haklarını kullanarak mücadele başlatmıştır. Seçim meydanlarında, haktan, hukuktan, adaletten, emekten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduğunu söyleyen sayın Tugay, Sendikal, anayasal haklarını kullanan emekçilere baskı yapmak, göz dağı vermek için soruşturma açmıştır” diyerek başlayan Keleş yapılan bu baskılara sendikanın boyun eğmeyeceğini dile getirdi. 

"TAZMİNATLARA EN KOYULMASININ YARASI KALICI"

Keleş, “Yangında, depremde, doğal afetlerde İzmir halkının en zor gününde yanı başında olan başta itfaiye ve zabıta emekçileri olmak üzere tüm belediye emekçileri, canla başla görevlerini yaparak yangınlara müdahale etmişler ve kontrol altına alınmasını sağlamışlardır. Yangınlara müdahale ederken birçok itfaiye emekçisi yaralanmıştır” dedi. Keleş “Yaraları elbette iyileşecektir ancak sosyal denge tazminatına el konmasının yüreklerinde açtığı yara kalıcıdır. Torbalı’da yaşanan patlamaya yine itfaiye emekçileri müdahale etmiş ancak birçok yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” diye ekledi.

Emekçiler, basın açıklamasından sonra oturma eylemi gerçekleştirildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Ayrancılar'da yaşanan patlamanın sorumluları hesap vermeli

SONRAKİ HABER

Milli Takım çeyrek final için sahada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa