02 Temmuz 2024 02:45

Milli Takım çeyrek final için sahada

EURO 2024 son 16 turu kapanış maçı için bu akşam Avusturya karşısına çıkacak olan Türkiye, çeyrek final için mücadele edecek.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Paylaş

Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu kapanış müsabakaları; TSİ 19.00’da Romanya-Hollanda ve TSİ 22.00’de Türkiye-Avusturya maçlarıyla tamamlanmış olacak. Karşılaşmaların ardından son çeyrek final eşleşmeleri de belli olacak.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turunda bu akşamki rakibi Avusturya ile tarihinde 18. kez karşılaşacak. Kırmızı-beyazlı ekip, rakibiyle yaptığı 17 maçta 7 galibiyet ve 9 yenilgi yaşadı. 10'u resmi, 7'si özel olmak üzere geride kalan maçlarda Türkiye'nin toplam 23 golüne, Avusturya 24 golle yanıt verdi. 26 Mart'ta Viyana'da oynanan hazırlık karşılaşmasını Avusturya 6-1 kazanmıştı.

Bu turu geçen ekip, Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek final mücadelesine çıkacak.

ROMANYA-HOLLANDA

EURO 2024'te bir diğer son 16 turu karşılaşması ise Romanya ile Hollanda. Münih Futbol Arena'da yapılacak müsabaka, TSİ 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan Hakem Felix Zwayer yönetecek.

Romanya Milli Takımında Nicusor Bancu, grup aşamasında gördüğü iki sarı kart nedeniyle cezalı durumda. Romanya'da ayrıca Andrei Burca, Marius Marin, Razvan Marin ve George Puşcaş sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Hollanda Milli Takımında ise iki futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Turnuvada geride kalan bölümde birer sarı kart gören Jerdy Schouten ve Joey Veerman, akşamki karşılaşmada kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzBB emekçilerinin özgür toplu sözleşme mücadelesi sürüyor

SONRAKİ HABER

Sivas'ta katledilenler anılıyor: Sivas İçin adalet, herkes için adalet!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa