01 Temmuz 2024 21:22

Suriye’nin kuzeyinde gösteriler ve gerilim: TSK takviye güç gönderdi

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde bazı TIR'ların yakılması ve protesto gösterilerinde kamu binalarına saldırılar gerçekleştirilmesi üzerine TSK bölgeye takviye güçler gönderdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin askeri kontrolünde bulunan bölgelerde sabah saatlerinden itibaren başlayan gerilim ve olayların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölgeye takviye güçler gönderdiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz cuma günü Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile yeniden ilişki kurabileceğini açıklaması ve dün Kayseri’de bir çocuğun Suriyeli bir erkek tarafından taciz edildiği iddiaları üzerine başlayan olayların ardından bugün Suriye’nin kuzeyindeki farklı bölgelerde gerginlik yaşandı.

İlk olarak sabah saatlerinde Halep’e bağlı Mare kasabasında, Türkiye'den gelen TIR'ların durdurulduğu, tahrip edilerek yakıldığı ve şoförlerinin darp edildiğine dair görüntüler sosyal medyada yer almaya başladı.

Yine Halep kentine bağlı Azez’de PTT şubesine saldırı düzenlendiği ve binada çalışan Türkiye’ye bağlı memurları kovduğuna dair haberler yayıldı. İlerleyen saatlerde bölgedeki bir karakolda Türkiye bayrağının indirildiğine dair görüntüler yayınlandı.

Yerel kaynaklar, Halep kırsalındaki el-Bab, Azez ve el-Rai şehirlerinde çok sayıda kişinin Türkiye karşıtı gösteriler yaptığını, bölgedeki kamu binalarından Türkiye bayraklarının indirilmesini ve Suriye muhalefetinin kullandığı bayraklarının asılmasını talep ettiğini aktardı.

Bölgedeki olaylar sırasında çekildiği öne sürülen görüntülerde bazı kişilerin ateş açtığı görülürken, Halep kırsalı ve İdlib üzerinde Türk F-16’larının uçtuğu, bunun için Rusya’nın hava sahasını açtığı iddia edildi.

Bu gelişmelerin ardından TSK’nın bölgeye takviye kuvvetler gönderdiği belirtildi.

HEDİYE LEVENT: TERTİP, TİYATRO FİLAN DEĞİL

Gazetemizin yazarı Hediye Levent de sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şunları aktardı:

“Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin desteklediği grupların bölgelerinde olanlar tertip, tiyatro ya da gizli el işi filan değil. Daha önce de Ankara-Şam normalleşmesi gündeme geldiğinde benzer saldırılar oldu, Türk bayrakları yakıldı, zırhlı araçlar taşlandı. Suriye'nin kuzeyinde eski adıyla ÖSO yeni adıyla Milli Ordu içinde on binlerce adam var. Bölgede kaçakçılık başta olmak üzere maddi güç edinmiş, normalde bir hiçken elindeki silah sayesinde sözü dinlenir hale gelmiş on binlerce erkekten bahsediyoruz. Olayların sebebi beka derdi!”

ÖNCEKİ HABER

KESK Denizli işten atılan Filidea işçileri ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Klas Metal işçileri çay ve yemek boykotu yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa