02 Temmuz 2024 02:20

Mardin’de köylüler tellerin birbirine çarpmaması için ağırlık bağladı

Mardin'de elektrik tellerinin birbirine çarpması ile olası bir yangın faciasının önüne geçmek isteyen yurttaşlar, tellere astıkları ağırlıkla çözüm bulmaya çalıştı.

Fotoğraf: Mardin Haber 

Paylaş

Mardin'in Mazıdağı ile Diyarbakır'ın Çınar ilçe kırsal mahallelerinde 20 Haziran'da çıkan yangın faciası sonrası yaşamlarını yitiren 15 vatandaşın yası halen devam ederken DEDAŞ yetkilileri elektrik tellerinin sebebiyet verdiği yangın olaylarına halen çözüm bulamadı.

Mardin Haber sitesinde yer alan habere göre, DEDAŞ'ın çözümsüzlüğü ve sessizliği karşısında vatandaşlar tellerin birbirine çarpması ile çıkarabilecek olası bir yangın faciasına karşı kendi buldukları ilginç çözüm yolları ile sorunu çözmeye çalışıyor.

Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Arıköy kırsal mahallesi sakinleri, mahalle girişi ve kendi tarlaları etrafında bulunan elektrik direklerine bir bez içerisine koydukları taşlarla oluşturdukları ağırlıkla tellerin birbirine çarpmasına engel olmaya çalışıyor. Böylece tellerinin birbirine çarpmasını engelleyen vatandaşlar bu şekilde çıkabilecek olası bir yangının da önüne geçmeye çalışıyor.

Öte yandan 20 Haziran'da Mazıdağı İlçesi Yücebağ kırsal mahallesinde çıkan yangın faciasında 10 kişinin yaşamını yitirdiği mahallede ailelerin taziyeleri devam ederken taziye evinin hemen yanı başında bulunan elektrik direklerinde DEDAŞ'ın da sorumsuzluğu halen devam ediyor.

Mahalle sakinlerinin kameraya çektiği görüntülerde onarılmayan direklerde çıkan kıvılcımlar olası bir yangın faciasına daha sebebiyet vermektedir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa ve Portekiz çeyrek finale yükseldi

SONRAKİ HABER

Öğrencilerin KYK çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa