02 Temmuz 2024 10:35

Binbay’a yeni rant arazisi özelleştirildi

Özelleştirme İdaresinin, Antalya'daki bir taşınmazın satışına ilişkin kararına onay verildi. Sahile yakın olan arazi, Binbay Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ye 90 milyon TL’ye satıldı.

Manavgat'ta özelleştirilecek alan.

Paylaş

 

Antalya Manavgat’ta deniz kenarında bulunan 7 bin 514 metrekare yüz ölçümlü arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirilerek ihale usulü satıldı. İhale sonucu yapılan özelleştirme onayı Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Sahile yakın olan arazi, Binbay Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’ye 90 milyon TL’ye satıldı.

"ŞİRKET ONLARCA İLDE ONLARCA İHALE ALDI"

Bu şirketi elbette ilk defa duymuyoruz. Depremin hemen ardından Defne’de 5. bölge 1. etapta 732 adet konut inşaatı için 30 Ocak’ta ihaleye çıkıldı. Pazarlık usülü ihaleyi 1 milyar 956 milyon TL’ye AKP'ye yakınlığı ile bilinen Binbay İnşaat ve Arter Taahüt İnşaat Şirketi aldı. Binbay şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Bedrettin Binbay, 2018 seçimlerinde AKP’den Siirt vekil aday adayı olmuştu. Binbay İnşaat, TOKİ’den 22 kamu ihalesi aldı.

Yönetim Kurulu başkanının Bedrettin Binbay ve Başkan yardımcısının Burak Binbay olduğu şirket, Binbay ailesinin şirketler grubu içerisinde yer alıyor. Şirket grubunda; İzbay, HMB Mühendislik, Binbaylar Grup, Binyol İnşaat, Nurhay İnşaat, Bintay Lojistik bulunuyor. Şirketin sitesinde yer alan bilgiye göre şimdiye kadar 2 milyon 500 bin metrekareden fazla kapalı inşaat alanına sahip.

Malatya, Maraş, Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli, Diyarbakır, Kırklareli, Mardin, Urfa ve Bursa'da 762 adet konut inşaatından altyapı düzenlemesine kadar halihazırda 12 devam eden projesi var. Şirketin tamamlanan projelerinin yer aldığı internet sitesinde ise onlarca konut projesi, askeriyenin kullanımında olan alanlarla ilgili inşaat ve düzenleme projeleri, çeşitli illerin emniyetlerinin yine inşaat ve düzenleme işleri, çeşitli illerde okul inşaatları ve millet bahçeleri yaptığı görülüyor.

HASEKİ, "DENİZLER HALKIN" UYGULAMASINI BAŞLATMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz aylarda kıyıların özel işletmeler eliyle kullanımının ücretli hale getirilmesine ilişkin “Denizler halkın” uygulamasını başlatacaklarını duyurmuştu.

Haseki yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Anayasa'mızın 43'üncü maddesi, kıyılarımızın devletimizin tasarrufu altında olduğunu ve buraların kullanımında kamu yararı gözetileceğini açıkça ifade ediyor. Biz, zaten halihazırda Anayasa'nın üstümüze yüklediği bu sorumluluğu yerine getiriyoruz. Fakat kıyılarda yürütülen denetimlerimizi sürekli hale getirmek ve kıyılardaki yapılaşmanın meşru zeminin dışına çıkmasını kesin şekilde engellemek için yeni bir adım atıyoruz. Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ile Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı ve valiliklerimize gönderdiğimiz genelgemizde de açık şekilde anlatılıyor. Valiliklerimiz koordinesinde; İl Müdürlüklerimiz, vatandaşlarımızın kıyılara ulaşımına, kıyılardan yararlanmasına mani olan işgalleri, engelleri ve kaçak yapılaşmaları tespit edecek ve mevzuatın gereğini yapacak." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sinan Ateş davası ikinci gününde: Araç MHP'nin aracı

SONRAKİ HABER

Madımak’ta katledilenler anıldı | "Türkiye halen Sivas'tan yükselen o kara dumanla boğuşuyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa