02 Temmuz 2024 14:25

Grevdeki Yolbulan işçileri: Sefalet ücretlerine karşı mücadelemiz örnektir

Grevlerinin 13.gününde olan Yolbulan işçilerine destek ziyaretleri sürüyor. Ziyarette işçilerin sefalet ücretlerine karşı yürüttüğü mücadelenin örnek olduğu belirtildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hatay’da yer alan Yolbulan metal fabrikasında, düşük ücretlere karşı 13.gündür grevdeki işçilere destek ziyaretleri sürüyor.

Fabrika önündeki çadır alanında mücadelesini sürdüren işçilere, 2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun şube, Bakkallar Bayiler Esnaf Odası, Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği ile Türkmen Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği destek ziyaretinde bulundu.

“KÖLECE ÇALIŞMAYA RAZI DEĞİLİZ”

Ziyarette konuşan Özçelik-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Mehmet Güngör, grevin başından bu yana, işverenden gelen teklifin çok düşük olduğunu ifade ederek, “23 bin 500 TL ile böyle bir köle sisteminde razı değiliz. 13 gündür mücadelemize devam ediyoruz. Bu grevin gerçek anlamda sebebi işverenin emekçileri köle sisteminde çalıştırmasıdır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“YOLBULAN’IN MÜCADELESİ BÖLGEDEKİ İŞÇİLERE ÖRNEKTİR”

Bakkallar Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu da verilen mücadelenin diğer fabrikadaki işçiler açısından öncü olacağına dikkat çekerek, işçilerin haklı mücadelesinde yanlarında olduğunu ekledi.

2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya da “Bu işyerinde grev var, cümlesinin altında yoksulluk, açlık vardır. Bu çıktığınız yolda muhakkak kazanılacaktır.  Bu ekonomik koşullara bakıldığında teklif edilen bu rakamlar açlık sınırının altında kalıyor. Biz de emekliler olarak dün insanca yaşanacak bir ücret için alandaydık. Nerede bir hak mücadelesi varsa bizler de orada olacağız. Hak aramanın en güzel örneği örgütlenmedir. Bu bölgedeki işçilerin sefalet ücretlerine mahkum olmaması için Yolbulan işçilerin mücadelesi de örnek olur” diye konuştu. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ateş cinayeti | MHP'li vekilin babasının aracı, tetikçi taşıyan araçla peş peşe görüntülendi

SONRAKİ HABER

İzBB kamu emekçilerinden başkana sarı kart: "Cemil Tugay kaçma, masaya otur"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa