02 Temmuz 2024 15:59

CHP’li Başarır’dan mülteci ‘çözümü’: Erken seçim olacak, çözeceğiz ve gidecekler

CHP'li Ali Mahir Başarır basın toplantısında, iktidar olduklarında mülteci sorununu çözeceklerini söyledi, "Erken seçim olacağına inanıyoruz. Sığınmacı sorununu çözeceğiz ve gidecekler" dedi.

Ali Mahir Başarır | Fotoğraf: Osmancan Gürdoğan/AA

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Suriye'nin kuzeyinde bayraklarımızın sistematik olarak bazı karanlık el ve gruplar tarafından alçakça saldırıya uğraması kabul edilemez” dedi.

Başarır'ın Mecliste düzenlediği basın toplantısı başlamadan önce, kürsünün yanına Türk bayrağı yerleştirildi. Başarır, Kayseri'deki lince değinerek, “Kayseri Valisi küçük çocuğun da Suriyeli olduğunu söyledi. Sayın Vali, burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada tacize uğrayan bir çocuğun uyruğu tartışılmaz. Hangi uyruktan olursa olsun bir çocuğu taciz etmek, suçtur, ahlaksızlıktır, alçaklıktır. Bu ülkede bir valinin bunu söyleyebilmesi, utanç meselesi. O Vali istifa etmeli” ifadelerini kullandı.

Sağ duyu çağrısı yapan Başarır, “Bu olaylardan sonra Suriye'nin kuzeyinde bayraklarımızın sistematik olarak bazı karanlık el ve gruplar tarafından alçakça saldırıya uğraması kabul edilemez. Kıbrıs olaylarından bugüne kadar böyle bir şeyi gördüğümüzü hatırlamıyorum. Biz bu grubu eleştirdiğimiz zaman, 'bunları beslemeyin, eğitmeyin, Suriye'yi karıştırmayın' dediğimiz zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Onlar Kuva-yi Milliye ruhuyla toplanan gruplardır' demişti. Kuva-yi Milliye, Kurtuluş Savaşı vererek bu bayrağı ve Misak-ı Milli sınırlarını oluşturmuştur. Onlar bu bayrak için canını vermiştir” dedi.

Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Suriye'nin kuzeyindeki olaylara tepki göstermediğini söyledi.

Başarır, "Yakın bir zamanda erken seçim olacağına inanıyoruz. Sığınmacı sorununu çözeceğiz ve gidecekler" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KLS metal işçileri fabrika içinde yürüyüş yaptı

SONRAKİ HABER

İzmir Barosu: Yeni vergiler altında ezilmeyi kabul etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa