2 Temmuz 2024 17:03

İzmir Barosu: Yeni vergiler altında ezilmeyi kabul etmiyoruz

İzmir’de avukatlar, Bakan Şimşek’in avukatlara yönelik sözlerine karşı açıklama yaptı. İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada “Vergi ödeyenlerden değil vergi kaçıranlardan hesap sorulsun” denildi.

İzmir Barosu: Yeni vergiler altında ezilmeyi kabul etmiyoruz

Logo: İzmir Barosu

İzmir Barosu Başkanlığı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı bir televizyon programında, avukatlara vergi incelemesi yoluyla gereğinin yapılacağını belirtmesi üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

“Avukatlar, ağır vergi yükü altında ezilmekte, birçok avukat asgari ücretin altında gelir elde etmektedir. Yargının olmazsa olmazı, savunmayı temsil eden avukatların büyük çoğunluğu, kötü ekonomik ve politik yönetim nedeniyle neredeyse sefalet koşullarında yaşamakta olup ofis giderlerini ve sosyal sigorta primlerini dahi karşılayamaz haldedir” ifadeleri geçen açıklamada “CMK ücretleri ile geçinmeye çalışan genç avukatlar, geç ödemeler ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi altındaki ücretler nedeniyle ekonomik açmazda olup zorlukla mesleklerini yürütmeye çalışmaktadır. Birçok avukat maliyetleri karşılayamadığı için ofislerini kapatıp evlerinden veya sanal ofislerden çalışmak zorunda kalmıştır” diye belirtildi.

MESLEĞİMİZİ SAVUNACAĞIZ”

Siyasal iktidarın sermaye sahiplerine yönelmesi gerektiği belirtilen açıklamada “Milyonlarca dolarlık vergi borcu bir kalemde silinen, borçları kamu bankalarınca kredilendirilerek faizsiz taksitlendirilen, hiçbir vergi incelemesine tabi tutulmayan, her yıl varlık barışı, matrah artırımı gibi düzenlemelerle ödüllendirilen sermaye sahiplerine yönelmelidir” ifadelerine yer verildi.  Açıklamada “Bakan Şimşek, kamu bankalarından alınan ve ödenmeyen kredilerin hesabını sormalıdır.  Bu yükü yurttaşa, ekonomik ve fiziksel şiddete maruz bırakarak itibarsızlaştırmaya çalıştıkları avukatlara değil ekonomik krizleri fırsata çevirerek servetlerine servet katan, ülkenin kaynaklarını peşkeş çektikleri sermayeye yüklemelidir.  Ülkeyi sömürerek zenginleşenlerden tahsil edilecek vergilerin toplam miktarı, ekonomik krizi büyük ölçüde sonlandıracak büyüklüktedir. Bakan Şimşek, ekonomik krizin faturasını krizin müsebbiplerine sormalıdır” söylemleri yer aldı. Son olarak “Ülkede emeğiyle geçinen hiçbir kesimin ağır vergi yükü ve cezalar ile bu krizin faturasını ödemesini kabul etmiyoruz” sözleri geçen açıklamada her türlü müdahaleye karşı mesleklerini savunacakları belirtildi. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et