02 Temmuz 2024 16:11

EMEP'ten protesto çağrısı: Temmuz ayında ücretlere zam şart

EMEP Eskişehir İl Başkanı Ceren Kökoğlu, asgari ücretin artırılması ve vergide adalet talepleriyle 6 Temmuz Cumartesi günü Kanatlı AVM önünde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Fotoğraf: EMEP

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), asgari ücretin artırılması ve vergide adalet talepleriyle 6 Temmuz Cumartesi günü Kanatlı AVM önünde bir basın açıklaması yapacak. EMEP Eskişehir İl Başkanı Ceren Kökoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki AKP hükümetinin ekonomi politikalarını eleştirerek, yerli ve yabancı sermayeye sağlanan kâr garantilerinin emekçileri yoksullaştırdığını belirtti.

Kökoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek öncülüğünde yürütülen ekonomi politikalarının işçi sınıfını daha da zor durumda bıraktığını ifade etti. Türk-İş'in Haziran 2024 verilerine göre, açlık sınırının 18 bin 978 lira, yoksulluk sınırının ise 61 bin 820 lira olduğunu belirtti. Kökoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 17 bin liralık asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ve AKP iktidarının temmuz zammı taleplerine kapıları kapattığını ifadelerini kullandı.

"VERGİ GELİRLERİNİN YÜZDE 75'İ DAR GELİRLİLERDEN ALINIYOR"

Bakan Vedat Işıkhan'ın "Temmuz’da zam yapılmayacak" açıklaması ve Mehmet Şimşek'in "asgari ücret yeterlidir" ifadeleri ile işçilerin ve emekçilerin açlığa mahkum edildiğini söyleyen Kökoğlu, toplam vergi gelirlerinin yüzde 75'inin işçilerden ve dar gelirlilerden alındığını belirtti. Vergi yükünün adaletsiz bir şekilde dağıtıldığını ifade eden Kökoğlu, yoksul halkın daha da yoksullaştığının altını çizdi.

EMEP, Eskişehir'de "Temmuz ayında ücretlere zam şart ve vergide adalet için servet vergisi getirilsin" kampanyası yürütüyor. İşçi duraklarında, fabrika önlerinde ve mahallelerde bildiriler dağıtıyor, duvar gazeteleri hazırlıyor. Kökoğlu, iktidara seslenerek işçilerin, dar gelirlilerin ve emeklilerin cebinden elini çekmesini talep etti.

İŞÇİ VE EMEKÇİLERE ÇAĞRI

Kökoğlu, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00'da Kanatlı AVM önünde yapılacak basın açıklamasındaki talepleri şöyle sıraladı

  • "Temmuz’da tüm ücretlere gerçek enflasyon oranında zam için,
  • İnsanca yaşam ve yoksulluk sınırının üstünde ücretler için
  • Ücretlerden artan oranlı vergi uygulamasına son vermek için,
  • Vergide adalet için, zenginlerden servet vergisi alınması için,
  • Zorunlu fazla mesailer, ağır koşullarda, iş cinayetleri ile burun buruna çalışmaya karşı, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılabildiği insanca çalışma koşulları için,
  • Günde 7 saat, haftada 35 saat çalışma, hafta sonu 2 gün yılda 30 gün tatil hakkı için,
  • Kamuda tasarrufun faturasının kamu emekçilerine ve halka ödettirilmemesi için,
  • Asgari ücretin bile altında emekli maaşlarına hayır demek için."

Kökoğlu yaptığı açıklamada, tüm işçileri ve emekçileri itirazlarını hep birlikte büyütmeye, birleşmeye ve mücadele etmeye çağırdı. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Torbalı’daki patlamaya ilişkin odalardan açıklama: “Temel neden denetimsizlik”

SONRAKİ HABER

Sevk edilen mahpuslara çıplak arama dayatması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa