“Her şeye zam geliyor asgari ücrete niye gelmiyor?”

Avcılar’da yurttaşlar artan enflasyon karşısında ücretlerinin erimesinden yakınıyor. İktidarın “Asgari ücrete zam yok” açıklamalarına tepki gösteren yurttaşlar asgari ücrete zam yapılmasını istiyor.

02 Temmuz 2024 15:21
Paylaş

Andaç Aydın ARIDURU
Hilal TOK
İstanbul

İstanbul Avcılar’da yurttaşlar enflasyonun artışının devam etmesine rağmen ücretlere zam yapılmamasına tepki gösteriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in asgari ücrete zam yapılmayacağını ve gelişen ülkeler arasında en yüksek asgari ücretin Türkiye’de olduğunu söylediği açıklamasına da tepki gösteren Avcılar’da yaşayan yurttaşlar, düşen alım gücüne karşı ücretlere zam yapılmasını talep ediyor.

“FİYATLAR YÜZDE ARTTI, MAAŞIM O KADAR ARTMAYACAK”

Memur olduğunu ve asgari ücretin üzerinde maaş aldığını belirten ancak kendi maaşıyla da geçinmekte zorlandığını söyleyen bir yurttaş, “Elektriğe yüzde 38 zam geliyor. Her şeye bu kadar zam gelirken asgari ücretin zamlanmaması çok enteresan” diyor. Bakan Şimşek’in en yükse asgari ücret Türkiye’de çıkışına “kanıtlasın” diyerek tepki gösteren memur, “Öğle yemeği için gittiğimiz yerlerde fiyatların yüzde yüz zamlandığını gördüm. Bir memur olarak benim maaşım yüzde yüz zamlanmayacak” diye konuşuyor.

“ÖDEDİĞİMİZ VERGİNİN KARŞILIĞINI VERİN”

İşçi emeklisi olduğunu ve 10 bin TL emekli maaşı aldığını söyleyen İhsan kaygısız ise “Artık halimize gülüyoruz, bir ev kirası 15-20 bin lira olmuş” diyor. Şimşek’in açıklamasında emeklilerin ekonomiye yük oluşturduğu söylemi ve asgari ücrete zam yapılmayacağı ve yüksekliği üzerine açıklamaları hakkında ise “Öyle bir politika ki artık kendileri uydurup kendileri inanıyorlar. Sokağa bakıyoruz, pazarda alışveriş yapamıyoruz. Yok, hiçbir şey alınmıyor” diye konuşuyor. Kaygısız talebi içinse “Madem ki 20-25 sene devlete vergi ödedik, emeklileri de düşünsünler. Hep kendi ceplerine, kendi yandaşlarının ceplerini düşüneceğine emekliyi düşünsünler” diyor.

“ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMALI”

Fatma Şengül, kendisinin ve eşinin emekli olduğunu, 3 çocuk okuttuğunu ve kirada yaşadığını söylüyor. Geçinemediğini anlatan Şengül, 7 bin 500 TL kira ödediğini ve kiralarda yüzde 25 tavan zam uygulamasının bu ay bitmesiyle birlikte ev sahibinin ne kadar zam isteyeceğini bilmediğini ifade ediyor. “Tabi ki asgari ücrete zam yapılmalı, şimdi okullar açılsa 100 bin 200 bin TL para” diyen Şengül, işçi emeklisi olduğunu söyleyerek, “Çalışırken kuyumculardan altın, bilezik alıp yatırım yapabiliyorduk. Şimdi yatırım değil açlıktayız karnımızı doyuramıyoruz” diyor. Şengül Bakan Şimşek’in kemer sıkma çağrılarına ise “Kemer mi kaldı, yok artık sıkacak kemer” ifadeleriyle tepki gösteriyor.

ÖNCEKİ HABER

Adana Büyük Şehir Belediyesi’ne yönelik operasyonda 12 kişiye 19 yıla kadar hapis istemi

SONRAKİ HABER

31 kurumdan Kayseri açıklaması: “Hem istismar olayını hem de nefret suçlarına sebep olan saldırıları kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa