02 Temmuz 2024 22:34

Antep'te Suriyeli işçilere provokatif saldırıyı Antepli işçiler engelledi

Kayseri'de Suriyeli mültecilere yönelik saldırıların ardından Antep'te Suriyeli işçileri taşıyan servislere yapılan saldırıyı Türkiyeli işçiler engelledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kayseri'de Suriyeli mültecilere yönelik saldırıların ardından provokasyonlar Antep'te de yaşandı. Suriyeli işçileri taşıyan servislere yapılan saldırıyı Türkiyeli işçiler engelledi. Provokasyonların büyümesini Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) üyesi işçiler önledi.

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) hesabından yapılan açıklamada Mehmet Şimşek'in açlık ve sefalet programına karşı işçilerin ortak mücadelesini örgütleme çağrısı yapıldı. Yaşanan provokatif saldırıya değinilen açıklamada, "Suriyelilere ait işyerleri ve araçlara zarar verildi. Saldırılarda yaralanan Suriyeliler oldu. Dün akşam ve bu sabah Suriyeli işçilerin büyük çoğunluğu korkudan işe gidemedi. Bazı işçi servislerinin önünü kesip Suriyelileri indirmek istediler. Sendikamız BİRTEK-SEN üyesi işçilerin olduğu bir servisin de önü kesildi. Araçta Suriyeli işçiler de vardı. Yerli işçi arkadaşlarımız, Suriyeli işçi kardeşlerini korumak için ‘bu araçta Suriyeli yok’ diyerek ırkçı grupları araçtan indirdiler" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında, "Bizi bu açlık, sefalet ve kölelik düzenine mahkum edenlerden; Suriye’de emperyalistlerle ve cihatçı terörist çetelerle iş tutarak savaşı büyüten ve milyonlarca Suriyelinin ülkemize göç etmesinden sorumlu olanlardan; AB ile işbirliği ve kirli pazarlıklar yapan, Geri Kabul Anlaşması’yla Türkiye’yi Avrupa’nın sınır bekçisi ve göçmen deposu haline getirenlerden hesap sormak yerine; yoksul ve emekçi Suriyeli kardeşlerimizle bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin kirli oyunlarına alet olmayacağız" denildi.

SEFALET PROGRAMINA VE IRKÇILIĞA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Mehmet Şimşek programıyla işçilerin ve halkın boğazına çöken, milyonlarca işçiye’ emekliye ‘Temmuz’da zam yok’ diyerek açlık sınırının bile altında ücretlerle açlığa mahkum edenlere karşı birleşme ve mücadele etme çağrısının yapıldığı açıklama şöyle devam etti; "Bu sefalet düzenine karşı biriken öfkeyi, çoğunluğu işçi, işsiz ve yoksul olan Suriyeli göçmen kardeşlerimize yöneltip, işçi ve emekçilerin ‘ücretlere zam, vergide adalet ve insanca bir yaşam’ talepleri için birleşmesini ve mücadelesini engellemek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Sermayenin emrindeki güçlerin her milliyetten işçilerin birliğini engellemek için kışkırttığı ırkçılığa; bizi bu sömürü, savaş ve kölelik düzenine mahkum etmek isteyenlere karşı, işçilerin birliğini, halkların kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz."

“YERLİ İŞÇİLER BU SALDIRGANLARI ENGELLEDİ”

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Antep’te Suriyeli mülteci işçilere dönük saldırılara değindi. Milletvekili Karaca, "Kayseri'nin ardından pek çok ilde Suriyeli göçmenlere benzer saldırılar oldu. Bu illerden biri de Antep. Hatta işçi servislerinin önü kesildi, Suriyeli işçileri indirmek istediler, yerli işçiler bu saldırganları engelledi" diye konuştu.

Karaca, Antepli işçilere seslenerek, "Bizi bu sefalet düzenine mahkum edenlerden; Suriye’de emperyalistlerle, cihatçı teröristlerle iş tutup savaşı büyütenlerden; kirli pazarlıklarla Türkiye’yi Avrupa’nın sınır bekçisi haline getiren AKP iktidarından hesap sormak yerine, bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin kirli oyunlarına alet olmayın" sözleriyle provokasyonlara karşı uyardı.

"FAY HATLARINI TETİKLEMEYİN"

CHP milletvekillerine yönelik eleştiriler de dile getiren Karaca, "Ana muhalefet partisi vekillerini de uyarıyorum. Popülist söylemlerle, yanlış bilgilerle, mülteci kötüleyerek çektiğiniz her video, yaptığınız her açıklama sizi de sorumlu kılıyor. Sağduyu göstermeden, sorunların esasını ortaya koymadan, nefret söylemleriyle toplumsal fay hatlarını tetiklemek, halk düşmanlığıdır. Bunu yapmayın" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltına alınan özel sektör öğretmenleri serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

EURO 2024 | Avusturya'yı 2-1 yenen Türkiye çeyrek finalde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa