03 Temmuz 2024 12:57

Dervişoğlu’dan saldırı açıklaması: Öfkeliler

Birçok şehirde Suriyelilere yönelik saldırıların artmasına ilişkin konuşan İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, mültecileri hedefe aldı, "Türk milleti öfkelidir” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayseri'nin Meligazi ilçesinde bir çocuğun istismar edildiği haberinin yayılması üzerine Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriyelilere ait iş yerleri ve araçlar tahrip edilmesine dair konuşan Dervişoğlu, Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirse de kutuplaştırıcı dil kullanmaktan geri durmadı. Yıkımdan kaçan sığınmacı ve mültecilere "kaçak" diye niteleyen Dervişoğlu, "Kaçakları kim doldurduysa, sınırlarda açık kapı siyasetini kim yürüttüyse, savaş koşulları sona ermesine rağmen kaçakları kalıcı hale getirmek için kim teşvik edici işler yaptıysa bu yangının sorumlusu odur." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatan Dervişoğlu, "Geldiğimiz noktada, Erdoğan ve Emevi Camii’inde namaz kılma hülyasına kapılan İhvancı, Ensarcı avanesinin Türkiye’yi soktuğu malum Ortadoğu bataklığı macerasının neticesinde Türkiye’nin bir mülteci kampı haline getirilmesi, 'Hata yapmışız Allah bizi affetsin' diyerek içinden çıkalabilecek bir iş değildir. Çünkü, Türk milleti bunalmıştır." ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, “Türkiye, bu ekonomik dar boğazın içerisinde kaçaklara 100 milyar dolardan fazla para harcadı” diyerek sığınmacıları hedef tahtasına koydu.

Birçok ilde hızla gerçekleşen ve organize olduğu tartışılan saldırılara ilişkin Dervişoğlu, şöyle konuştu: “Türk milleti öfkelidir, kendi vergisiyle, kazancıyla yapılan hastanelere gidememekten, mahallesindeki parkta oturamamaktan, kadınına, kızına göz diken sapıklardan öfkelidir. Ve kendi rızası olmadan sırtına yüklenen bu haksız ve ağır yükü Türk milleti daha fazla taşımayacaktır! Bu esaret zincirini kırmaya bu kamburu atmaya kararlıdır. Bu yüzden de pazar gecesi Kayseri’de Pazartesi günü ise Suriye’nin Kuzey’inde yaşananları, Türk milletinin bugünkü ve gelecekteki varlığına dönük açık ve sürekli hale gelmiş yıkım projesinin olağan sonuçları, beklenen yansımaları olarak görüyoruz. 10 milyondan fazla kaçak ve sığınmacı barındıran bir ülke pek tabiidir ki her türlü riske açıktır. Özellikle Suriye devleti ile ilişki kapıları sessiz sedasız açılmışken ve Erdoğan eski kankasına tekrar 'Sayın' sıfatıyla hitap ediyorken provokasyon beklememek ahmaklık olur.”

Sığınmacı sorununa ilişkin “Zoraki misafirliğin sonuna gelinmiştir” diyen Dervişoğlu, Milli Güvenlik Kurulu’nun süreci “demografik yıkım” olarak birinci derecede tehdit olarak tanımlanmasını savundu, sığınmacıların geri dönüş takviminin hazırlanmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan ballı atamalar: Kimine dört maaş, TCDD yönetimine Sabah yazarı

SONRAKİ HABER

Elazığ Emek ve Demokrasi Platformu: Acımız taze, öfkemiz büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa