03 Temmuz 2024 13:00

Elazığ Emek ve Demokrasi Platformu: Acımız taze, öfkemiz büyüyor

Madımak Katliamının 31.yıldönümü nedeniyle yaşamını yitirenleri anan Elazığ Emek ve Demokrasi Platformu, “Acımız ilk günkü kadar taze, öfkemiz ise her geçen gün katlanarak büyüyor” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Elazığ Emek ve Demokrasi Platformu, Madımak Katliamının 31. Yıldönümünde basın açıklaması düzenledi. Hozat Garajında yapılan açıklamaya KESK, EMEP, DEM Parti üye ve yöneticileri de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Elazığ Şube Yöneticisi Ali Yeşiltepe, “Bu vahşi katliamın üzerinden otuz bir yıl geçti. Acımız ilk günkü kadar taze, öfkemiz ise her geçen gün katlanarak büyüyor. Otuz bir yıl halklarımızın bir arada yaşama arzusunu hançerlemeyi hedef alan bu katliamın hesabı verilmemiş, adalet sağlanmamıştır” dedi.

“AKP/MHP koalisyonunun katliamlarla yüzleşmekten kaçıyor” diyerek sözlerini sürdüren Yeşiltepe, “Dersim, Zini Gediği, Koçgiri, Sivas, Maraş, Çorum, Gazi, Gezi, Suruç, 10 Ekim Ankara Gar olmak üzere yaşanmış katliamının bütün yönleri ile açığa çıkarılması ve gerçek sorumlularının açıklanması talebimize kulağını kapatan iktidar bloğu yarının katliamcılarını yetiştirecek cemaat ve tarikatlarla protokoller imzalamaya devam ediyor” diye konuştu.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapılarak, Madımak Katliamı için söylenen türküler söylendi. Anma mum yakılarak son buldu. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dervişoğlu’dan saldırı açıklaması: Öfkeliler

SONRAKİ HABER

Özgür Özel: Bizce yarın karar alalım iki ay sonra seçim olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa