03 Temmuz 2024 13:27

Filidea işçileri servis bekleyen işçilere seslendi, direnişe destek istedi

TEKSİF'e üye olduktan sonra işten atılan Filidea Tekstil işçileri 27 gündür fabrika önünde direnişini sürdürüyor. İşçilerin servis beklediği duraklarda bildiri dağıtan işçiler direnişe destek istedi.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat/Evrensel

Paylaş

Denizli'de Filidea Tekstil'de, TEKSİF Sendikası'na üye olan ve fabrika önünde direniş başlatan işçilerin mücadelesi sürüyor. Direnişin 27. gününde işçi duraklarına bildiri dağıtımına çıkan işçiler servis bekleyen işçilere seslendi. Seslerini duyurmak ve işçilerden destek isteyen Filidea işçileri sendikalaşma çağrısı yaptı.

"DİĞER İŞÇİLERİN BİR KULAĞI FİLİDEA'DA"

TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Ali Bayram fabrika önündeki direniş sürerken fabrika önündeki sesi işçi duraklarına yaymak istediklerini söyledi. Bu sesi tüm fabrikalara taşımak istediklerini belirten Bayram, "Biz Filidea Tekstil'de bir ateş yaktık. Elbette başka fabrikalarda da işçiler bunu tartışıyor. Diğer tekstil işçilerinin bir kulağı burada. Filidea işçisi kazanırsa onlar da kazanacak. Bugün durakta başka başka fabrikalardan görüştüğümüz işçilere Filidea'daki mücadeleyi anlattık. Destek istedik sendikalaşma çağrısı yaptık" diye konuştu.

(Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD’lilerin yüzde 75’ine göre Biden aday olmamalıydı 

SONRAKİ HABER

KESK Adana: TÜİK yalan söylüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa