03 Temmuz 2024 13:38

KESK Adana: TÜİK yalan söylüyor

KESK Adana Şubeler Platformu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından yaptığı açıklamayla, TÜİK'in enflasyon rakamlarını manipüle ederek milyonların hakkını gasp ettiğini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), TÜİK'in açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu emekçilerine yapılacak zammın gerçek enflasyona göre hesaplanması gerektiğini haykırdı. KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Çelik, TÜİK'in enflasyon rakamlarını manipüle ederek milyonların hakkını gasp ettiğine vurgu yaptı.

TÜİK'in Haziran enflasyonunu aylık yüzde 1,64, yıllık yüzde 71,60 olarak açıklamasına karşılık, bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Haziran enflasyonunu aylık yüzde 4,24, yıllık yüzde 113,8 olarak belirledi. TÜİK'in rakamlarının gerçekle ilgisi olmadığını belirten Mehmet Çelik, "TÜİK yalan söylüyor! Rakamlarla oynayarak gerçek enflasyonu gizliyorlar!" dedi. Özellikle maaş zammı dönemlerinde bu rakamların daha da aşağı çekildiğini ve bunun milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin hakkını gasp ettiğini dile getiren Çelik, "Yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek maaş artışlarımızı kara delik gibi yutuyorlar," şeklinde konuştu.

ELEKTRİK ZAMMI SEPETE EKLENMEDİ

İktidarın TÜFE sepetinde elektriğe yaptığı yüzde 38'lik zammı 1 Temmuz'a erteleyerek Haziran ayı enflasyon hesaplamasına dahil etmediğini söyleyen Çelik, bunun kamu emekçilerinin maaş artışlarından yaklaşık 1 puanın çalınması anlamına geldiğini belirtti. "Bununla da yetinmediler, başta akaryakıt olmak üzere iğneden ipliğe yapacakları zamları TÜİK'in altı aylık enflasyon hesaplamasının sonrasına bıraktılar," diyerek öfkesini dile getirdi.

TÜM EMEKÇİLERİ BİRLİKTE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ

Çelik, "Yoksulluk sınırının üzerine çıkarılacak maaşlar, kazanılmış haklara dokunulmaması ve demokratik bir çalışma yaşamı istiyoruz," dedi. Sendikalı ve sendikasız tüm kamu emekçilerini adaletsiz uygulamalara karşı birleşmeye çağıran Çelik, "Gelin artık gına gelen bu oyuna dur diyelim. Gelin yıllardır hepimize kaybettiren yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelesinde birleşelim," diyerek sözlerini bitirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Filidea işçileri servis bekleyen işçilere seslendi, direnişe destek istedi

SONRAKİ HABER

1 Mayıs tutuklularına tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa