03 Temmuz 2024 15:15

Temizlik işçilerini işten çıkardılar, öğretmenleri temizlik işçisi yaptılar

Şehitkamil Belediyesi'nde işten çıkarılan temizlik işçilerinin yerine, kütüphane kreş gibi birimlerde çalışan öğretmenler görevlendirildi. Öğretmenler bu görevlendirmeyi kabul etmediklerini söyledi.

Fotoğraf: sehitkamil.bel.tr

Paylaş

Mesut BAYLAV
Antep

Şehitkamil Belediyesi, kısa süre önce bünyesinde çalışan bir grup temizlik işçisini işten çıkardı. Belediyenin kütüphane, kreş gibi birimlerinde çalışan öğretmenleri, işten atılan temizlik işçilerinin yerine görevlendirdi.

Şehitkamil Belediyesi, belediyenin bünyesindeki kütüphane kreş gibi birimlerde çalışan 40’a yakın öğretmene görev yerlerinin değiştiğine dair yazılı metin gönderdi. Gönderilen metinde, “Şehitkamil Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü; Şirketimize göndermiş olduğu 162904 sayı ve 12.06.2024 tarihli yazı ile 'Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde görev yapan işçilerin çalıştırılması işi dosyası' kapsamında hizmetinize ihtiyaç duyulmadığını belirterek müdürlüğün hizmet alım işi dosyasından çıkmanızı talep etmiştir. Şirketimiz tarafından Şehitkamil Belediyesi ile personele dayalı hizmet alım ihalesi yaptığımız dosyalar incelenmiş olup; personel ihtiyacı olan Temizlik İşleri Müdürlüğü ihale dosyasına nakil giriş işleminiz yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Gönderilen yazılı metinin ardından sabah saatlerinde belediye önünde bir araya gelen öğretmenler duruma tepki gösterdi. Öğretmenler yapılan görevlendirmeyi kabul etmediklerini belirtti.

Öte yandan işten çıkarılan temizlik işçilerinin işe geri dönme talebiyle belediye önünde başlattıkları direniş sürüyor. İşten atılan işçiler cuma günü yapılacak belediye meclis toplantısını bekliyor.

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin Gazze politikası nedeniyle istifa eden hükümet çalışanlarından ortak bildiri

SONRAKİ HABER

Ayşe Ateş: Cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa