03 Temmuz 2024 16:17

İzBB’de emekçiler iş kıyafetleriyle eylem yaptı, iş durdurdu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "Eylemdekilerin çoğu bizim memurumuz değil, fevri grup” grup sözlerine karşı iş kıyafetleriyle eylem yapan İzBB emekçileri özgür toplu sözleşme istedi.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri ödenmeyen ikramiyeleri, sosyal denge tazminatlarında kesintiye gidilmesi ve toplu sözleşme masasının tıkanması sebebiyle başlattıkları eylemlere devam ediyor. Emekçiler, İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın kendilerine yönelik sarfettiği “eylemdekilerin çoğu bizim memurumuz değil, miks ve fevri grup” sözlerine cevaben iş kıyafetleri ve ekipmanları ile eylemde bulundular. Kültürpark içerisinde yer alan 4 No’lu holden Basmane kapısına yürüyen emekçiler sıklıkla “İş, ekmek, özgürlük” ve “Cemil Tugay kaçma masaya otur” sloganlarını attılar. Eylemde Tüm Bel-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Türkmen ve İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş açıklamalarda bulundu.

"MUHATAP BURADAKİ EMEKÇİLERDİR"

Emekçilerin direnişini selamlayarak sözlerine başlayan Bülent Türkmen, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Perşembe günü Sayın Başkan’dan randevu almıştık. Ancak görüşmeye gittiğimizde bize “Ben bana karşı eylem yapan şube ile görüşmem” şeklinde bir dönüş yapmıştı. Bizler ise “şube olmaksızın biz de görüşme yapmayız” diyerek oradan ayrılmıştık. O gün dediğimiz gibi bugün de söylüyoruz, sizin muhatabınız buradaki emekçiler ve 1 No’lu şubedir” diye konuştu.

"TALEPLER KARŞILANMAZSA TAM GÜN İŞ BIRAKACAĞIZ"

Yarın CHP Genel Merkezi ile yapılacak olan görüşmeye atıfta bulunarak seslerinin İzmir sınırlarını aştığını belirten Keleş, “Bizler isterdik ki belediye başkanımız sesimiz duysun ve bizimle görüşsün ve toplu sözleşme görüşmelerini burada masada çözelim. Ancak bu gerçekleşmedi, emekçiler yok sayıldı. Bizler diyalog kapılarını açık tutmaya gayret gösterdik. CHP Genel Merkezi, sendikamız genel merkezini arayarak görüşme yapmak istediler. Eylemlerimiz sonuç veriyor. Bu görüşmeye katılacağız, burada ne dediysek orada da aynısını söyleyeceğiz. Gaspedilen sosyal denge tazminatlarımızı yatırın ve aylar öncesinde verdiğimiz toplu sözleşme taslağımız üzerinden görüşmelerimizi sürdürelim diyeceğiz. Yarın da burada olacağız. Eğer taleplerimiz karşılanmazsa Cuma günü tam gün iş bırakarak, İzmir’in her yerini eylem alanı olarak ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"MEMURLARA DESTEK VEREN İŞÇİ İŞTEN ATILDI"

Son olarak meclis toplantı salonunda seslerini duyurmaya çalıştıkları sırada kendilerine destek veren bir işçinin işten çıkarıldığını belirten Keleş, bu tutumu kınadıklarını belirtirken; DİSK Genel İş 2 No’lu Şube İZSU İşyeri Temsilcisi Taner Tan ise, “Memuru, işçisi, köylüsü yok. Ezilenler ve ezenler vardır. Bunun için daha önce de olduğu gibi memur arkadaşlarımıza desteğe geldik. Geçtiğimiz günlerde yürütülen eylemlerde yanınıza gelerek sizlere destek olan işçi arkadaşımızın işine bugün itibariyle son verildi. Bunu kınıyoruz ve işine geri dönmesi için mücadele edeceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İnşaat iskelesi çöktü: 4 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

9. Yargı Paketi Meclis'e sunuldu: Kadının kendi soyadını kullanmasına engel getiriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa