03 Temmuz 2024 23:24

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri: Hakkari’deki kayyum derhal geri çekilsin

Hakkari’ye atanan kayyumu protesto eden Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, Hakkari’ye atanan kayyumun derhal geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesine kayyum atanmasını protesto etti. Açıklamada, halkın iradesini yok sayarak Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının Hakkari halkıyla birlikte tüm Türkiye halkalarının seçme ve seçilme hakkının çiğnenmesi ve anayasanın ağır biçimde ihlali olduğu ifade edildi.

“Ülkenin barış ve refah içinde yaşama umuduna darbe indiren tüm toplum kesimlerinin hukuksuz bulduğu kayyum darbesinin süreklilik kazanacağına dair açıklamaları reddediyoruz” denilen açıklamada, Hakkari’ye atanan kayyumun derhal geri çekilmesi çağrısında bulundu. 

“EŞİT VE ÖZGÜR GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Açıklamada, “Türkiye halklarının insanca yaşam hakkını elinden almak isteyen soyguncu, talancı zihniyete ve saldırılarına karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız. Halkın siyasi iradesine ipotek koymak isteyenleri, dün Van’da olduğu gibi Hakkâri belediyesinden de direnerek, birleşerek, ortaklaşarak çıkaracağız. Her dilden, kimlikten, milliyetten işçiler, emekçiler, gençler olarak bugün buradayız. Buradan yükselttiğimiz mücadele sesini güçlendirerek, büyüterek sömürü ve baskıya son vereceğiz, eşit ve özgür geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Kendi hukukuna göre bile meşru ve yasal olmayan bu saldırılara karşı hep direndik, direnmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Geçinemiyoruz Yetti Gari” başlığıyla Muğla'da basın açıklaması yapıldı

SONRAKİ HABER

İş bırakan Karşıyaka Belediyesi işçileri: Ücretler düzenli ödensin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa