04 Temmuz 2024 12:32

"İradeye saygı yürüyüşü" sürüyor 

Kayyum atamasına karşı Hakkari'ye doğru başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” 5’inci gününde sürüyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkâri Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” 5’inci gününde sürüyor.

Milletvekili, belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında olduğu 350 kişi katılıyor. Van’ın Gürpınar ilçesinin Norduz Parkı’nda geçiren yürüyüşçüler, ilçe meydanında buluştu. Kahvaltının ve ardından çevre temizliği yapan yürüyüşçüler, Xoşeb Mahallesi’ne doğru yola çıktı. 

SLOGANLAR ATILDI, HALAYLAR ÇEKİLDİ 

Güzergah boyunca “Bijî Berxwedana Colemêrgê” (Yaşasın Hakkâri direnişi) sloganları atan yürüyüşçülere yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi. Belirli duraklarda kısa molalar veren yürüyüşçüler, burada çalınan şarkılar eşliğinde halay çekti. 

42 KİLOMETRE TAMAMLANDI

Sabah saatlerinde 5 kilometrelik yürüyüşün ardından mola veren yürüyüşçüler, ardından bir kez daha yola koyuldu. Erbaneler ve şarkılar eşliğinde yollarına devam eden yürüyüşçüler, daha sonra Tekmala Şêx Safiyeddin mezrasında 42 kilometreyi tamamlayarak yemek molası verdi.

DEM Parti Mardîn Milletvekili Saliha Aydeniz, Hakkari halkı ve halkların iradesi için yürüdüklerini belirterek, "Bu yürüyüş tüm halklar için bir fırsattır. Kayyım uygulamasının tekrar geri alınması gerekiyor. Onlar bu kararlarından dönene kadar biz mücadele edeceğiz” dedi. Yürüyüşçüler ardından Doğu Dinlenme Tesislerine doğru yürümeye başladı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da tekne kaptanına, cinsel istismardan tutuklama

SONRAKİ HABER

Erdoğan programını iptal etti: Hollanda maçı için Almanya'ya gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa