04 Temmuz 2024 13:57

MSB'den Kuzey Suriye'deki olaylar hakkında açıklama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Kuzey Suriye’de cihatçı gruplarla birlikte işgal altında tutulan bölgelerde yaşanan Türkiye aleyhine gelişen olaylarla ilgili "Önlemler alındı" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Kayseri’den başlayarak diğer kentlere yayılan Suriyeli mültecilere yönelik ırkçı saldırılarının ardından Kuzey Suriye’de cihatçı gruplarla birlikte işgal altında tutulan bölgelerde yaşanan olaylarla ilgili "Gerekli önlemler alınmıştır. Şu an Suriye harekat alanlarımızda herhangi olumsuz bir durum yoktur" açıklaması yaptı.

Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının işgali altındaki bölgelerde Türkiye’ye karşı düzenlenen şiddet eylemleri ile ilgili sorular üzerine Bakanlık kaynakları, şunları kaydetti:

"Suriye'de meydana gelen ve Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren bazı unsurlarca yürütülen provokatif eylemler dikkatle takip edilmiş ve edilmektedir. Bu eylemlere yönelik gerekli önlemler alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. O gün yaşanan olaylar bittikten ve kontrol altına alındıktan sonra akşam saatlerinde sanki olaylar yeni başlamış ve devam ediyormuşçasına sosyal medyadan yoğun paylaşımlar yapılmıştır. Bunun için sosyal medya üzerinden yapılacak provokasyonlara özellikle dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Şu an Suriye harekat alanlarımızda herhangi olumsuz bir durum yoktur."

 

"Türkiye, meşru müdafaa hakkı kapsamında topraklarına yönelik terör saldırılarını ve tehditlerini bertaraf etmek, hudutlarını korumak ve Suriye kuzeyinde adeta oldubittiye getirilerek bir terör koridorunun kurulmasını engellemek için Suriye'de bulunmaktadır. Türkiye, Suriye'de terörün yok edilmesini ve toprak bütünlüğünün sağlanmasını, siyasi istikrarın yeniden tesisini ve Suriye halkının huzur ve güven içinde yaşamasını arzu etmektedir."

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişki kurulup kurulmayacağına ilişkin soruya, "Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye'yle bu ilişkileri geliştirmekte, geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye'nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz" demişti. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ailecek görüştüklerini, bunun gelecekte yeniden olabileceğini söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da inşaatın 6. katından düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Eski Milli Eğitim Bakanı Özer'den 'Eğitim Bir-Sen' itirafı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa