04 Temmuz 2024 14:11

Ümit Özdağ Özgür Özel'i ziyaret etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti.

Fotoğraf: Harun Özalp/AA

Paylaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel CHP Genel Merkezi'nde görüştü. 

Zafer Partisi heyetinde, Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan yer aldı. Özdağ’ı CHP Genel Merkezi önünde MYK üyeleri Aylin Nazlıaka ve Zeliha Aksaz Şahbaz karşıladı.

Görüşme sonrası Özgür Özel ve Ümit Özdağ ortak açıklama yaptı. Görüşmede Sinan Ateş davası, mülteciler sorununun ele alındığını belirten ikili  UEFA'nın, attığı golden sonra 'bozkurt' işareti yaptığı için Merih Demiral'a soruşturma başlatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Ziyaretimiz ülke gündeminden bağımsız olamazdı. Başta Sinan Ateş ziyareti üzerinde konuştuk. Böyle bir cinayetin üstünün örtülmemesi konusundaki fikrimi paylaştım. Bu konuyla ilgili sohbet etme imkanı oldu. Biz Sinan Ateş cinayetinin örtbas edilmemesi için elimizden geleni yapacağız. İktidarın önünde 2 seçenek var. Birincisi adaletin önünü açabilirler. İkincisi bir sis perdesi indirilebilirler. Bu sefer adaletin gelmesi iktidarın değişimine kalır ama eninde sonunda gelir."

ESAD İLE GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

"Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yaşanan olaylar üzerinde de görüşlerimizi paylaştık. Bugün Türkiye'nin çözülmesi gereken sığınmacı, düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır. bu sorunun çözüşmesi için CHP olarak en kuvvetli inisityatifi alacağımızı bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Zamanında 'Esad ile görüşün' dediğimizde bize dediğini bırakmayanlar şimdi Esad ile tatil yapabiliriz noktasına geldiler. Ben Beşar Esad ile görüşmenin sağlanması, Suriye'nin istikarara kavuşması ve sığınmacıların her birisinin AB'nin de elini taşın altına sokarak ki bunu tüm muhattalaprımızla görüşüyoruz. Yarın Bükreş'e uçacağım ve Bükreşte Avrupa Sosyalist Partisi ve Sosyalist Enternasyonelde birlikte çalıştığımız liderlere bir kez daha bu sorunun çözümüne yönelik olarak siyasi irademizi ve kararlılığımızı ifade etmek durumundayım."

"BİR TEKLİFTE BULUNDULAR"

"Biz tüm siyasi partilerin Meclis'te temsil ediliyor olmasını çok isteriz. 100 milletvekilinin partilerin genel oyu üzerinden belirlenmesi ve seçim barajının temsiliyete engel olmaması gerektiğini ve zaten sıfır barajı savunuyoruz. Tüm partilerin Hazine'den eşit şekilde istifade etmeleri gerektiğini savunuyoruz. Meclis'te temsilcileri olmadığı için muhalefet partilerine bir dizi ziyaret yaparak birtakım yasal düzenleme önerileri olan bir teklifte bulundular. O konuda ilgili açıklama yapıp yapmamak sayın genel başkanın genel değerlendirmesine tabidir. Biz tekliflerini aldık."

"GÖRÜŞMELERİN DEVAM EDECEĞİNİ UMUYORUZ"

Özgür Özel'e bazı öneriler sunduğunu söyleyen Ümit Özdağ Türkiye'nin Mayın Yasağı Anlaşmasından çıkmasını ve sınırdaki askerlerin silah yetkisinin genişletilmesini istiyor. Özdağ, Bunları değerlendirecekler. Toplantının amacı 'Türkiye daha güvenli olsun'du. Ben de görüşmelerimizin devam edeceğini umuyorum." ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ "BOZKURT" İŞARETİ YAPTI

Özdağ, Merih Demiral'ın maç sırasında "bozkurt" işareti yapmasının sorulması üzerine ise Bozkurt işareti yaparak verdiği yanıtta, "Bozkırda karşılaşanlar birbirlerine Türk milleti olduğunu göstermek için bozkurt yaparlar. Bunun herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yok" dedi. Almanya'ya tepki gösteren Özdağ, "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Nazi işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

ÖZEL'DEN ZAFER İŞARETLİ CEVAP

Özgür Özel ise soruyu UEFA'nın soruşturmasını doğru bulmadıklarını söylerken "Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hendek Katliamı aileleri: Bu cehennem çukurunu yeni katliamlar için imara açıyorlar

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Orhaneli Termik Santrali, bacası filtresiz çalışmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa