04 Temmuz 2024 15:01

CHP'li İlgezdi: Anneleriyle cezaevinde kalan 0-6 yaş arası çocuk sayısını Adalet Bakanlığı gizliyor

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevinde anneleriyle kalan çocuklara ilişkin sorusuna “İstatistik Bürosunda veri bulunmamaktır” yanıtının geldiğini belirterek bakanlığını sayıyı gizlediğini vurguladı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin, cezaevinde anneleriyle kalmak zorunda kalan 0-6 yaş arası çocuklara ilişkin sorusuna Adalet Bakanlığı, "Söz konusu başvuruya ilişkin olarak İstatistik Bürosunda veri bulunmamaktadır" yanıtını verdi. İlgezdi bakanlığını bu sayıyı ısararla gizlediğini belirtti.

“ÇOCUKLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI YOK SAYAN BİR BAKANLIK VAR”

Bakanlığın bu yanıtına tepki gösteren İlgezdi, "Dedikleri gibi veri tutulmuyorsa 0-6 yaş arası anneleri ile cezaevinde kalan çocukların gelişimleri, ihtiyaçları ile bebek ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını yok sayan bir bakanlık var" dedi.

Cezaevlerinden şeffaf bilgi alınamadığını ifade eden İlgezdi, şunları kaydetti:

"Covid dönemi kaç mahpusun Covid olduğunu, uygun şartlarda tutulup-tutulmadığını, kaç ölümün yaşandığı gibi birçok hayati soru yanıtsız kalmıştı. Şu anda da hapiste annesi ile kalan çocuk sayısı ısrarla gizleniyor. Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği'nin (CİSST) tespitlerine göre şu an 0-6 yaş arası cezaevlerinde kalan çocuk sayısı 552. Ama bakanlık bu sayıyı bilmediğini iddia ediyor. O zaman o koltuklarda ne işiniz var? Anneleriyle cezaevinde kalan 0-6 yaş arası çocuk o kadar artmış ki bakanlık sayıyı gizlemek için veri paylaşmıyor.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Furkan Apartmanında hayatını kaybedenlerin aileleri: Yaşadıklarımız yetti artık adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

ÖMK’yi görüşen komisyon, eğitim sendikalarını dinledi | "Teklifte kadrolaşma var, KPSS puanı ile biat var"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa