04 Temmuz 2024 14:59

BES Ankara: Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz

BES, tasarruf tedbirlerinin emekçilerin kazanılmış haklarını geriye götürmeyi amaçladığını söylerek açıklama yaptı. BES üyesi emekçiler “Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara Şubeleri, personel servislerinin kaldırılmasına karşı basın açıklamasında bulundu.

Servislerin kaldırılması kararından vazgeçilmesi gerektiğini belirten BES Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Ercan Erdoğan, “Yıllardır hepimize kaybettiren yoksulluk ve sefalet düzenine karşı, insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelemizden ve kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan BES Ankara 1 nolu Şube Başkanı Ercan Erdoğan, “Biz SGK emekçileri olarak, kamuda tasarruf deyince, Kur Korumalı Mevduat Hesaplarının dövizden Türk Lirasına çevrileceğini, hem faiz hem kur artışlarından parası olanın/zengin olmasını hükümetin engelleyeceğini sanıyorduk, aldatıldık.Kamuda tasarruf deyince, hasta ve yolcu garantili döviz ödemeli, üstelik ABD enflasyonuna endeksli köprü, yol, havaalanı ve şehir hastaneleri ödemelerinin Türk Lirasına çevrilip ABD enflasyonu ile hasta ve yolcu garantilerinin kaldırılacağını bekliyorduk, aldatıldık. Tasarruf tedbirlerinden ne çıktı? SGK emekçisinin servis hakkı gasp edildi. Kamuya personel alımı emekli olanın yerine alınacak şekilde kısıtlandı” diye konuştu.

Bankaların son 2 yıldır yüzde 500 kâr elde ederken, emekçilerin promosyonlarının pula döndüğünü belirten Ercan SGK emekçilerinin taleplerini şöyle sıraladı:

  • SGK Emekçilerinin, 666 sayılı KHK ile gasp edilen ikramiyeleri AYM’nin iptal etmesine rağmen, AKP yeni bir düzenleme yapmadığı için 11 yıldır ödenmiyor, derhal ödenmesini talep ediyoruz.
  • SGK emekçilerine de 3600 ek göstergenin verilmesini talep ediyoruz.
  • Diğer kamu kurumlarında olan ancak SGK’da olmayan kurum içi uzmanlık ve kurum içi sınav ile denetmenlik talep ediyoruz.
  • Kamuda tüm kurumlarda kariyer planlaması varken SGK emekçilerinin kariyer planlaması yoktur. Üniversite mezunu, SGK’da VHKİ olarak işe başlamışsa, 30-40 yıl sonra yine aynı kadrodan emekli olmaktadır. Bu nedenle belirli bir süre hizmeti olan tüm çalışanlara uzmanlık kadrosunun verilmesini talep ediyoruz.
  • Özel hizmet tazminatı oranının artırılmasını istiyoruz.
  • Tüm çalışanlara acilen hak ettikleri fazla mesai ücretinin ödenmesini istiyoruz.
  • İkramiyelerin ödenmesini istiyoruz.
  • Promosyonların her yıl bir maaş tutarı olarak ve her yıl enflasyon oranınca arttırılmasını talep ediyoruz.
  • Servislerin kaldırılması kararından, kazanılmış haklarımıza göz dikilmesinden vazgeçilmesini istiyoruz.
  • Yoksulluk sınırın üzerinde insan onuruna yaraşacak bir ücret istiyoruz.
  • Seyyanen verilen zam dahil bütün ek ödemelerin temel ücrete yansıtılmasını istiyoruz.
  • Mülakatın kaldırılmasını, liyakatın esas alınmasını istiyoruz.
  • Tasarruf diye Kamuya personel alımının ve Destek personel sayısının azaltılmasına hayır diyoruz.

Ercan, “Yıllardır hepimize kaybettiren yoksulluk ve sefalet düzenine karşı, insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelemizden ve kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. İnsanca bir yaşamı direne direne kazanacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de seçim: İşçi Partisi Meclis çoğunluğunu kazandı

SONRAKİ HABER

Lübnan Hizbullahı, İsrail'e 20 İHA ve yaklaşık 200 roket ile saldırı düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa