04 Temmuz 2024 17:49

İzmir Sağlık Platformu: Sağlıkta şiddete karşı sessiz kalmayacağız

Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Ekrem Karakaya'nın ölüm yıl dönümünde açıklama yapan İzmir Sağlık Platformu sağlıkta şiddete karşı etkin yasa talebini yineledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Sağlık Platformu; 6 Temmuz 2022'de, Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı sonucu öldürdürülen Dr. Ekrem Karakaya için İKÇÜ Atatürk  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı platform adına okuyan İzmir Tabip Odası Yönetim kurulu üyesi Nuri Seha Yüksel, "Bir uluslararası projenin ekseninde geliştirilen ve siyasi iktidarın övünç kaynağı olarak sunduğu Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik en önemli, en ciddi sonucu bu gün teröre evrilen sağlıkta şiddet olgusudur" dedi.

Ülkemizde sağlık sistemindeki tıkanmanın, eksiklerin, yetersizliklerin sorumlusunun hekimler ve sağlık çalışanları olmadığını söyleyen Yüksel, "Yıllardır yürütülen sağlıksız sağlık politikaları, sağlık hizmetlerini 
bir kamu hizmeti olmaktan çıkaran uygulamalar, hastayı müşteri olarak gören kar odaklı zihniyet, kışkırtılmış sağlık hizmeti talebini körükleyen yönetim anlayışı bu şiddetin bu terörün başlıca  sorumlusudur"dedi.

"HEP BİRLİKTE KARARLILIKLA HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ" 

Kamu yönetiminden taleplerinin hekimler ve sağlık çalışanları için güvenli bir çalışma ortamı sağlayacak, sağlıkta terörü ortadan kaldıracak etkin önlemler alması olduğunu söyleyen Yüksel, "Sağlıkta 
şiddete karşı duyarsızlığa, vurdumduymazlığa sessiz kalmayacağız. Çalışma arkadaşlarımızın taciz hakaret ve şiddete maruz kalmasına göz yummayacağız. Hep birlikte, kararlılıkla haklarımızı savunacağız, tepkimizi yükselteceğiz" dedi.

Yüksel son olarak, "Dr. Ekrem Karakaya’yı, sağlıkta teröre kurban verdiğimiz tüm meslektaşlarımızı, tüm çalışma arkadaşlarımızı saygıyla, sevgiyle anıyoruz" diyerek açıklamayı sonlandırdı.(İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Nükleer santralle dışa bağımlılık azalmayacak, artacak

SONRAKİ HABER

Yargı paketindeki soyadı dayatmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa