04 Temmuz 2024 20:17

Seyhan Belediyesi’nde kamu emekçilerinin eylemine provokasyon girişimi

TİS hakları için eylemleri devam eden Seyhan Belediyesi kamu emekçilerinin eylemine gelen CHP Seyhan Gençlik Kolları Başkanı Cihan Aday ile emekçiler arasında tartışma çıktı.

Fotoğraf: Kamu emekçilerinin gönderdiği videodan alınmıştır

Paylaş

Adana Seyhan Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 2 ayı aşkın süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, belediye yönetiminin emekçilerin kazanılmış mali haklarını tırpanlamak istemesi üzerine durdu. Kamu emekçilerinin 13 Haziran’da başlattığı eylemler belediye binası içinde devam ediyor.

Her gün belediye binasında gerçekleştirilen eyleme yönelik bugün bir provokasyon girişimi gerçekleştirildi. Emekçilerden aldığımız bilgiye göre, eylemin olduğu alana bir grup ile gelen CHP Seyhan Gençlik Kolları Başkanı Cihan Aday ile emekçiler arasında tartışma çıktı. Gruptan biri hoparlörün sesini kısmak istedi.

Konuyu sorduğumuz Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, “Eylemcileri hedefe koymak için bir provokasyon girişimi oldu. Fiziki bir müdahaleye izin vermedik. Emekçilerden gereken cevabı aldı. Biz kim olduğunu anlayana kadar uzaklaştırdılar. Provokasyon girişimi boşa düştü. Eylemlerimize devam edeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Befesa Silvermet işçileri grev kararını astı

SONRAKİ HABER

Asgari ücretin araştırılması konusunda verilen önerge reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa