04 Temmuz 2024 23:50

İzBB’de çalışan kamu emekçileri tam gün iş bırakacak

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayan İzBB kamu emekçileri, yarın tam gün iş bırakacak.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçilerinin örgütlü olduğu Tüm Bel-Sen genel merkezi ile İzmir 1 ve 2 No’lu şubeler bugün saat 14:00’te CHP genel merkezi ile tıkanan toplu sözleşme görüşmelerine dair bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yetkili sendika yasal sınır dayatmasının olmadığı özgür bir toplu sözleşme masasının derhal kurulmasını ve ödenmeyen ikramiyeler ile birlikte kesilen SDT’lerin hesaplara yatırılmasını talep edeceğini, olumlu bir adım atılmaması halinde ise cuma günü tam gün iş bırakacağını duyurmuştu. Gerçekleşen görüşmeden beklenenin çıkmadı, Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube yayınladığı açıklama ile yarın tam gün iş bırakarak İzmir’de hayatı durduracaklarını ilan etti.

“ÖZGÜR TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZ YOK SAYILDI”

Yapılan açıklamada, ‘tek tip sözleşme önerisi ile kazanılmış hakların gerisinde ve özgür toplu sözleşme taleplerinin yok sayıldığı’ bir öneri sunulduğu belirtilirken, “Bu öneri kazanılmış haklarımızı da özgür toplu sözleşmelerimizi de yok saymak, emekçileri ve örgütlülüğünü hafife almaktır. Yarın tüm emekçileri önceden duyurduğumuz üzere tam gün iş bırakmaya ve sabah iş yerlerinde toplanarak kart basmamaya ve iş yerlerinden toplanarak saat 10:00 da fuar 1 No’lu Hol önünde toplanmaya davet ediyoruz. Haydi! Kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak için gün, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni durdurma, örgütlülüğümüzü ve kararlılığımızı gösterme günü! Direnen emekçiler olarak mutlaka kazanacağız” ifadelerine yer verildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam