05 Temmuz 2024 02:15

KESK Samsun: TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösteren KESK Samsun Şubeler Platformu, “TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK Samsun Şubeler Platformu TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösterdi. Süleymaniye geçidinde gerçekleştirilen açıklamaya siyasi parti ve derneklerin üyeleri de destek verdi.

“TÜİK yalan zamlar gerçek”, “Emekli, emekçi geçinemiyor”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Kamuda tasarruf saraylardan başlasın” sloganlarının atıldığı açıklamada basın metnini KESK Dönem Sözcüsü ESM Şube Sekreteri Veli Kebapçı okudu.

TÜİK enflasyonunun sahte, yoksulluğun gerçek olduğunu söyleyen Kebapçı, “TÜİK yaşadığımız hayat pahalılığını en az yarı yarıya düşük göstererek maaş artışlarımızı kara delik gibi yutmaya devam ediyor. TÜİK şaşırtmadı, bir kez daha milyonların hakkını gasbetmeye yol açacak enflasyon verilerini açıkladı” dedi.

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

“Sadece kamu emekçileri ve emekliler değil ülke olarak AKP iktidarının saldırısı altındayız. Sermayeden, patronlardan, zenginlerden alınması gereken vergileri; ‘muafiyetlerle’, ‘indirimlerle’, ‘istisnalarla’, ‘aflarla’ bir kalemde sildiler. Bugün sesimizi duyurmak, hakkımız olanı istemek, artık yeter insanca yaşayacak ücret istiyoruz demek için ülke genelinde yine alanlardayız. İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz demek için alanlardayız. Yeni vergi yasası değil gelir vergisi birinci dilim oranının yüzde 15’ten yüzde 10’a düşürülmesini, yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmesini istiyoruz. Güvenli bir gelecek, güvenceli bir iş istiyoruz” diyen Kebapçı, saldırılara karşı mücadele etme çağrısında bulundu. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

​​​​​​​Bornova Sokağı’nın öyküsü: Dönüşüm

SONRAKİ HABER

Sinop’ta çıkan yangında altı ev yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa