05 Temmuz 2024 11:56
Son Güncellenme Tarihi: 05 Temmuz 2024 15:27

İsrail'in Gazze'ye yoğun saldırılarında 29 Filistinli hayatını kaybetti 

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılarda 29 Filistinli yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Abed Rahim Khatib/AA

Paylaş

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine karadan ve havadan saldırılar düzenledi, en az 29 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Tuffah, Rimal, Derac Mahallesi ve Eş-Şati Mülteci Kampı'na saldırısında en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'nin doğusunda ve Yafa Caddesi'nde iki evin hedef alınması sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi yaralandı.

Derac Mahallesi'nde bir evin hedef alınması sonucu bir çocuk ve bir kadın, Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir evinin hedef alınması sonucu en az 6 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusunun Şucaiyye Mahallesi'ndeki saldırıları da sürüyor.

İSRAİL BAZI BÖLGELERDE İLERLEDİ

Gazze Şeridi'nin güneyinde, İsrail askeri araçları Ebu Halave, Ebu el-Hasin bölgelerine ve Refah şehrinin doğusundaki En-Nasr beldesine ilerledi.  İsrail ordusuna ait buldozerlerin Refah'ın doğusundaki "Eş-Şuka" bölgesinden batıya doğru ilerlediği, Salahaddin Caddesi'ni geçerek "Gassan Kanafani" okuluna ve Ebu el-Hasin bölgesine ulaştı. Söz konusu bölgelerde zaman zaman silah ve roket sesleri duyuldu.

Refah kent merkezindeki bölgelerinde top atışlarının ve çatışmaların yaşandığı bildirildi.

İsrail topçu birlikleri, Han Yunus kentini özellikle Fahhari beldesini bombaladı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail, Han Yunus kentinin doğusundaki Beni Süheyla beldesinde Rıdvan ailesinin yaşadığı bir evi hedef aldı, saldırıda 2 Filistinli öldü, 1 kadın yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Han Yunus kentinin doğusundaki İslam Üniversitesi'nin doğusuna üç füze fırlattı.

İsrail savaş uçaklarının, Nuseyrat Mülteci Kampında Serrac ailesinin evini hedef alması sonucu 4 kişi öldü. Bureyc Mülteci Kampı'na da iki saldırı düzenlendi.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail, Şucaiyye, Refah ve Gazze'nin orta kesimlerindeki karadan saldırılarına devam ediyor. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde ve Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde kara saldırılarını sürdürdükleri belirtildi. Açıklamada, saldırılarda 100'den fazla altyapının yok edildiği belirtildi. Açıklamada, son 24 saat içinde İsrail savaş uçaklarının yaklaşık 50 hedefe saldırı düzenlediği kaydedildi.

 

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun son saatlerde Refah kentinin kuzey ve batı bölgelerine top atışlarını da yoğunlaştırdığını bildirdi. İsrail ordusu Tel es-Sultan, Eş-Şabura mahalleleri ve Yabna Mülteci Kampındaki binalar ve yerleşim yerlerini bombalıyor.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya ve Nablus, Ramallah ve Beytüllahim kentlerine düzenlediği baskında çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Son ölümlerle işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 566'ya yükseldi, saldırılarda 5 bin 351 Filistinli yaralandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu'da orman yangını kontrol altına alındı; 20 hektar alan zarar gördü

SONRAKİ HABER

EURO 2024'te çeyrek final maçları bu akşam başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa