05 Temmuz 2024 12:23

"İradeye Saygı yürüyüşü” 6’ncı gününde: Kayyumlar yenilecek

Kayyum atamasına karşı başlatılan "İradeye Saygı yürüyüşü” Elbak sınırlarına vardı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyum atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” 6’ncı gününde devam ediyor.

Milletvekili, belediye eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcisinin de aralarında olduğu 350 kişi geceyi Van’ın Gürpınar ilçesindeki Doğu Dinlenme Tesisleri’nde geçirdi. Sabah saat 07.00’da kahvaltının yenmesinin ardından yürüyüşçüler adına açıklama yapıldı. HDP eski Milletvekili Murat Çepni “Burada yüzlerce kişi varız ama milyonlarca kişinin yüreği bizimledir. Kayyum ve faşizme karşı milyonların taleplerini seslendirmek için buradayız. Biz, büyük bir mücadelenin sözcüleriyiz. Kayyum gaspı halkımızın iradesi yok etmek için geliştirildi. Örgütlü bir halkın yenilmesi mümkün değildir. Burada halkımızın iradesine karşı geliştirilen bu gaspla kendisine beka bulmaya çalışanlara sesleniyoruz; kayyımcılar yenilecek, Kürt halkının özgürlük mücadelesi kazanacak” dedi.

Van Milletvekili Zülküf Uçar, "Ülkede, hak, hukuk, gelinceye, Kürt halkının stütüsü ve anadili gerçek anlamda bir anayasal güvenceye kavuşmadan mücadeleye, direnişe devam edeceğiz” dedi. 
 
Açıklamanın ardından yürüyüşçüler Elbak’a doğru yola koyuldu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

EURO 2024 çeyrek final maçları: A Milli Futbol Takımı, yarı final için yarın Hollanda karşısında

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da Hilal Kar’ı katleden fail 13 gündür yakalanamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa