05 Temmuz 2024 12:47

Cahit Turhan CEO’su olduğu şirkete bakanken astronomik araç garantisi vermiş!

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın CEO'su olduğu Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesine bakanlık yaptığı dönemde astronomik ilave araç geçiş garantisi verdiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: Cahit Turhan (solda), European Union/CC BY 4.0/Wikipedia Commons | Kuzey Marmara Otoyolu (sağda)

Paylaş

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesinin CEO’luğuna getirildi. Turhan'ın bakanlık yaptığı dönemde ilave araç geçiş garantisi vermesine ilişkin belgeleri CHP'li Deniz Yavuzyılmaz paylaştı. Buna göre Cahit Turhan bakanlığı döneminde 1 milyar 338 milyon adet ilave araç geçiş garantisi verdi.  

Eski Ulaştırma ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmasının ardından eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan da Limak, Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketlerinin birlikte işlettiği Kuzey Marmara Otoyolu şirketine CEO oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Cahit Turhan’ın Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesinin CEO’luğuna getirilmesi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu ve Turhan'ın bakanlık yaptığı dönemde söz konusu işletmeye astronomik sayıda araç geçiş garantileri vermesine ilişkin belgeleri paylaştı.

1 MİLYAR 338 MİLYON ADET ARAÇ GARANTİSİ

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Yaparsa AK Parti yapar!

Ulaştırma eski Bakanı Cahit Turhan’ın Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesinin CEO’luğuna getirildiğini tespit ettik.  

Bakanlığı döneminde, aynı işletmeye astronomik ve tutturulması imkansız sayılarda ‘ilave araç geçiş garantileri’ verdiğini belgeledik.

İşletmeyi oluşturan şirketler; Kolin, Limak, Cengiz, Kalyon.

Bu şirketlere Cahit Turhan döneminde verilen ‘ilave araç geçiş garanti sayısı’: 1 Milyar 338 Milyon Adet Araç! Türkiye’deki tüm otomobiller sırayla Kuzey Marmara Otoyolundan 87 kez geçse bu ilave garanti edilen araç geçiş sayısı tutturulamıyor.

Cahit Turhan’ın bakanlık dönemi: 9 Temmuz 2018 - 27 Mart 2020

İdare ve Görevli Şirketler arasında ilave araç geçiş garantileri verilmesiyle ilgili 2 No’lu mutabakatnamenin imzalandığı tarih: 16 Eylül 2019”

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da Hilal Kar’ı katleden fail 13 gündür yakalanamadı

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesine girmek isteyen milletvekillerini engelleme girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa