05 Temmuz 2024 13:19

DEM Parti, “Ekmek ve Adalet” kampanyası başlatıyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 19 Temmuz'da Mardin'in Kızıltepe ilçesinden ''Ekmek ve Adalet'' kampanyasını başlatacaklarını duyurdu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin genel merkezinde gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 19 Temmuz'da Mardin'in Kızıltepe ilçesinden "Ekmek ve Adalet" kampanyası başlatacaklarını ifade eden Doğan, "İşimize, aşımıza, özgürlüğümüze, alın terimize, ekmeğimize göz koyanlara karşı kampanyamızda buluşalım" dedi. 

Suriyelilere yönelik ırkçı saldırıları tepki gösteren Doğan, "Uzun zamandır iktidarından muhalefetine medya kuruluşlarından sosyal medyaya kadar mülteci karşıtlığı ve düşmanlığı ve bununla ilgili propagandanın bir sonucu gördük. Türkiye Mülteci Konseyi'nin hazırladığı rapora göre, o gün başlayan ve gece boyunca devam eden linçlerin ardından 107 dükkan yağmalandı, tahrip edildi, yabancı plakalı araçlar saldırıya uğradı, bazıları ateşe verildi" ifadelerini kullandı. Türkiye ve Suriye'de yaşananların sorumlusunun AKP-MHP olduğunu ifade eden Doğan, iktidarı tedbir almaya ve sorunla yüzleşmeye davet etti. 

“10 EKİM DAVASINDA İŞİD'E BERAAT VERİLDİ”

Gar Katliamı davasına değinen Doğan, "Tıpkı Kobanê Davası'nda olduğu gibi 10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası'nda tabiri caizse IŞİD'e beraat kararı çıktı. Oysa yıllardır kaldırdığımız her dosya kapağının altında devletin yüzünü görüyoruz. Gerçekler aydınlatılmadı. Demek ki mücadeleyi büyütmek ve adalet sağlanana kadar 10 Ekim Ankara Gar Katliamı 31 yıl geçmiş olmasına rağmen Sivas Madımak tüm bunların birbiriyle bağlantılı ve aynı akıl verenlerin eliyle çıktığını bilerek hatırlayarak mücadele etmek gerekiyor" diye konuştu. 

RANTA KARŞI, ADALET VE EMEK MÜCADELESİ İÇİN BULUŞALIM”

Milyonlarca insanı yoksulluk ve sefalete mahkum eden politikalarda ısrar edildiğini söyleyen Doğan, şunları söyledi; “Bunlara karşı birlikte mücadele edebiliriz ve bu gidişatı birlikte değiştirebiliriz. İşte o yüzden yakında bir kampanya başlatıyoruz. Özgürlük eşitlik demokrasi ve emek mücadelemizi 'Ekmek ve Adalet' kampanyası ile güçlendiriyoruz. İşimize, aşımıza, özgürlüğümüze, alın terimize, ekmeğimize göz koyanlara karşı ekmek ve adalet kampanyamızda buluşalım diyoruz. Ranta karşı, adalet ve emek mücadelesi için buluşalım.”

Kampanya startını 19 Temmuz'da Mardin'in Kızıltepe ilçesinde vereceklerini duyuran Doğan, “Kızıltepe'de yapacağımız tarım mitingiyle. Ardından Temmuz ve Ağustos ayı boyunca da Mersin, Kocaeli, Iğdır, Ağrı, Antalya, Aydın, Manisa, İstanbul, Hatay, İzmir ve daha pek çok il ve ilçede emekçilerle buluşacağız” dedi.

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

“İradeye Saygı Yürüyüşü”ne de değinen Doğan, “Kayyum meselesi, sadece DEM Partililerin meselesi değil. Bu soruları sormaya devam eder, sahici bir sorgulama ve yüzleşmeye başlarsak işte o zaman bu kadar çok sorgulayan insanın iradesi karşısında Hakkari kayyum rejimi için sonun başlangıcı olur. Biz bu konuda kararlıyız. Geri adım atmayacağız. Hakkari Belediyesi'nde olması gereken kayyum değil, Sıdık Akış ve Viyan Tekçe'dir. Hakkari, tekrar ediyoruz, kayyum rejimi için sonun başlangıcıdır” diye konuştu. (Ankara/MA)

Euro 2024
ÖNCEKİ HABER

Adalar'da 43 akülü araç toplatıldı

SONRAKİ HABER

Bursa’daki selde; 600'ün üzerinde su baskını ihbar yapıldı, suya kapılan 5 araç zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...