05 Temmuz 2024 15:01

Ayşe Ateş'ten mahkeme kararına tepki: Kumpas tiyatrosu bugün sonlandı

Sinan Ateş davasında 10 sanığın tahliyesine karar verilmesinin ardından açıklama yapan Ayşe Ateş, mahkeme kararına tepki gösterdi "Kumpas tiyatrosu bugün sonlandı" dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması beşinci gününde ara karar açıklandı. Mahkeme, 10 sanığın tahliyesine karar verdi, dava 19 Temmuz'a ertelendi.

Kararın ardından açıklama yapan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş mahkemeye tepki gösterdi.

Ateş, "5 gün boyunca sanıkların ve müdafilerin siyasi bir cinayeti alacak verecek davasına indirgeme çabalarına sahne olan, basın-yayın ve sosyal medya destekli kumpas tiyatrosu bugün sonlandı" ifadelerini kullandı.

"ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN"

Ateş, Meclisteki milletvekillerine de seslenerek şunları söyledi: "Bir daha bu dosyada delil karartıldığına dair en ufak bir şüphe uyanmaması, bu yargılama sürecinin hızlı bir şekilde ilerleyip hakikatten şaşmaması, korkutucu bir güce sahip bu karanlık tarafından yargının ve emniyetin üzerinde kurulmak istenen baskının önüne geçilmesi ve bu siyasi cinayetin bütün yönleriyle aydınlatılabilmesi için bir Meclis araştırma komisyonu kurulması gerekililiği açıkça ortadadır."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnsanlığa karşı suçlarda kronik cezasızlık

SONRAKİ HABER

Cibali'de bir kadın başkan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa