Seyit Aslan: Belediyeler, önce işçilerden başlayarak tasarrufa gidiyor

EMEP Genel Başkanı Aslan, Çiğli Belediyesi ve KLS işçilerine dayanışma ziyaretinde, "Önce işçilerden başlayarak tasarrufa gidiliyor. İşçi arkadaşlarımız önce kıyıma uğruyor" dedi.

05 Temmuz 2024 21:48
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki partililer, EMEP İzmir İl Örgütü'nün 6 Temmuz'da düzenleyeceği "Ücretlere Temmuz'da Zam" mitingi öncesi ziyaret ettiği grevde olan Kristal Yağ işçileri ve direnişte olan İzBB'de çalışan kamu emekçilerinin ardından işten çıkarılan Çiğli Belediyesi işçileri ve KLS işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

"GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞAN BELEDİYE İŞÇİLERİNİN HAKLARININ VERİLMESİ GEREKLİDİR"

Çiğli Belediyesi önünde günlerdir işe geri dönme mücadelesi veren Çiğli Belediyesi işçileriyle konuşan Aslan, "Gece gündüz demeden parklarda, bahçelerde, temizlikte, restoranlarda, görev yapan belediye işçilerinin haklarının verilmesi, onların daha insanca koşullarda çalışması, daha insanca ücret alması gereklidir" dedi.

İşten çıkarılan 147 işçinin mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyleyen Aslan, "Biz biliyoruz ki belediyelerin ihale verdikleri şirketlere ödemeler zamanında, düzenli yapılıyor. Bu ülkede müteahhitlerin, patronların hiç mağdur olduğunu gördünüz mü? Ama bakıyoruz ki önce işçilerden başlayarak tasarrufa gidiliyor. İşçi arkadaşlarımız önce kıyıma uğruyor"dedi.

"BU MÜCADELELERİ BİRLİKTE VERECEĞİZ VE BİRLİKTE KAZANACAĞIZ"

Son olarak Aslan, "İzmir'de kamu emekçileri, Çiğli Belediyesi işçileri, Kristal Yağ işçileri, KLS işçileri bugün Türkiye işçi sınıfının mücadelesinin en önünde bayrağı yükseltmiş durumdalar. Bu mücadeleleri birlikte vereceğiz ve birlikte kazanacağız" diyerek sözlerini sonlandırdı ve EMEP İzmir İl Örgütü'nün 6 Temmuz'da düzenleyeceği mitinge çağrı yaptı.

Aslan, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Klas Fabrikası'nda işten çıkarılan ve fabrikanın önünde direnişte olan işçileri de ziyaret etti. Fabrikada çalışan işçiler ise çay molalarında, fabrika içinden sloganlar atarak işçilerin ve partililerin bulunduğu yere geldi.

"İŞÇİ SINIFININ SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ PATRONLARIN İKİ DUDAĞI ARASINDA"

İşten atılan işçilerle dayanışma için geldiklerini söyleyerek sözlerine başlayan Aslan, "Türkiye'de işçi sınıfımızın sendikal hak ve özgürlükleri patronların iki dudağı arasında. Fabrikalarda, tezgah aralarında her türlü ucuz emek sömürüsüne maruz kalan işçilerimizin örgütlenmek, mücadele etmek haklarını almak üzere sendikalara üye olduklarında işverenlerin ilk tutumu oradaki öncü işçileri, oradaki işçi arkadaşlarımızı işten atmak oluyor" dedi.

Aslan, "Burada sizlerin birliği, beraberliği, örgütlü mücadelesi kesintisiz sürdüğü sürece burada mutlaka işçi arkadaşlarımız sendikayı halaylarla içeriye sokacaklar. Parti olarak buradaki işçilerin mücadelesinin yanında olduğumuzu, bu direnişin yanında olduğumuzu, gittiğimiz her yerde bu direnişin başarıyla bitmesi için her yerde mücadelenizi anlatacağımızı bilmenizi isterim" dedi.

"DİRENİŞİNİZ DİRENİŞİMİZ, MÜCADELENİZ MÜCADELEMİZDİR"

Son olarak Aslan, "Türkiye'deki artık sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırması lazım. Çalışma Bakanlığının yapacağı iş şu: Bir an önce işvereni denetleyip gerekli yaptırımlarla bu işi sonuçlandırması lazım. Burada işçilerin iradesi açık ve net. 100'ün üzerinde işçi arkadaşımız sendika tercihini yapmış. Yapılması gereken bu tercih hakkına sahip çıkmalarıdır, buna saygı göstermeleridir. Direnişiniz direnişimizdir, mücadeleniz mücadelemizdir" diyerek sözlerini sonlandırdı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da başhekime silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

EURO 2024 | İspanya, Almanya'yı yenerek yarı finale yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa