06 Temmuz 2024 11:40

Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı gazetecileri tehdit etti

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş cinayeti duruşmasını takip eden gazetecileri tehdit etti

Burak Kılıç'ın sosyal medya paylaşımı

Paylaş

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımla Sinan ateş davasını takip eden gazeteciler İsmail Saymaz, Erk Acarer, Barış Terkoğlu, Alican Uludağ ve Timur Soykan'ı tehdit etti.

“Kurşun” göndermeli tweet atan Kılıç, paylaşımında gazeteciler İsmail Saymaz, Erk Acarer, Barış Terkoğlu, Alican Uludağ ve Timur Soykan'ı hedef aldı.

Paylaşımına gazetecilerin fotoğraflarını ekleyen Kılıç, “Bizler AB ve ABD fonlarının doldurduğu dolma kalemler değiliz, bizler ‘kurşun’ kalemleriz. ‘Kurşun’ kalemlerin de bir gün galip geleceğini mutlaka göreceksiniz!” sözleriyle gazetecileri tehdit etti.

Kılıç, daha sonra tepkiler üzerine tweetini sildi.

GAZETECİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Gazeteciler MHP'den gelen tehdide şöyle tepki gösterdi:

Alican Uludağ: Ortada büyük bir suç örgütü/çete var. Burak Kılıç adlı cinayet şüphelisi ise yalnızca bu çetenin bir kurşun askeri ve piyonudur. Bu piyonu konuşturan kişi, abileridir. Çünkü kendisi Sinan Ateş cinayetinde deşifre olduğu için piyon olarak onu öne sürüyorlar. Yalnızca Sinan Ateş cinayetinde rol almadı Burak Kılıç. Mersin'de Sinan Ateş'in arkadaşı Çağrı Ünel'e 15 Mart 2022'de saldırı girişiminde de vardı.

Barış Terkoğlu: Seni 8 Nisan 2022'de Sinan Ateş'in evinin önüne keşif yapmaya kim gönderdi anlat. Cinayetten sonra abilerinle o odada neler konuştuğunuzu açıkla. Biliyorum, o vakit, seni de, varsa cesareti anlattığını tutanağa döken polisi de savcıyı da bir dış ülkeye bağlar, bir terör örgütüyle ilişkilendirir, oradan oraya sürgün ederler.

Timur Soykan: Burak Kılıç, Sinan Ateş'in öldürülmesinden önce eşi Ayşe Ateş'in evinin fotoğraflarını çekti ve Tolgahan Demirbaş'a gönderdi. Onun 'kurşun' kalemle neyi kastettiğini Sinan Ateş'e kurulan pusudan da biliyoruz. Bizim kalemlerimiz sadece halkın haber alma hakkı için yazar. Onların dolma kalemleri kanla dolu. Mafya düzeninde gazetecileri böyle tehdit edebilme cüretini de Sinan Ateş cinayeti sanığı olmamasından alıyor.

İsmail Saymaz: Burak Kılıç'ın Sinan Ateş'in ölümünde aylar önce Es enboğa havalimanında eski ülkü ocakları genel başkanı suat başaran'a saldıran iki kişiden biri olduğu da iddia ediliyor. Kendisi hakkında kasten adam öldürme iddiasıyla soruşturma var. Siz eğer bu kişinin ifadesini almazsanız, neden Sinan Ateş'in evinde keşif yaptın diye sormazsanız böyle olur. O da kendisine dokunulmayacğaından emin şekilde tehditler savurmaya devam ediyor.

Erk Acarer: Bir cinayetin piyonunun tehditle bizi susturacağını zannetmesi ne büyük talihsizlik. Biz iradelerin teslim alındığı, kişiliklerin kalmadığı, biat kültürü nedeni ile 'yap diyince' sorgulanmadan her şeyin yapıldığı MHP ya ülkü ocaklarının değil halkın gazetecisiyiz!

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Menemen Belediyesi'nde işten atmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

‘İktidar ekmeğimizle oynuyor, TÜİK cebimize göz dikiyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa