06 Temmuz 2024 12:25

Ölen moto kuryenin annesi adalet arayışını sürdürüyor

Aracıyla çarptığı üniversite öğrencisi kurye Tevfik Arayıcı'nın ölümüne sebep olan kişinin serbest bırakılması üzerine anne Bahar Arayıcı adalet arayışına başladı.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel 

Reklam

Bahar EMREOĞLU
İzmir

Karabük Safranbolu'da aracıyla çarptığı üniversite öğrencisi kurye Tevfik Arayıcı'nın ölümüne sebep olan kişinin serbest bırakılması üzerine anne Bahar Arayıcı adalet arayışına başladı. Sesini kamuoyuna duyurmak isteyen Arayıcı ile Karabağlar'daki evinde görüştük.

Oğlu Tevfik'in Karabük Üniversitesinde İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi olduğunu dile getiren Arayıcı, eşinin 2011'de vefat ettiğini, ev işlerine giderek tek maaş ile çocuğunu okutmaya çalıştığını anlattı. Arayıcı gönderdiği para yetersiz gelince oğlunun hem kirasını ödemek hem de harçlığını çıkartmak için kuryelik yapmaya başladığını söyledi.

“ŞU ANDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR”

Çalıştığı sürede oğlunun, "Anne sipariş götürüyoruz sipariş götürdüğümüz insanlar bize küfür ediyor, ‘ne bekletiyorsun soğuk yemek mi yiyeceğiz’ diyorlar. Yemeği yetiştirelimdiye hızlı gidince trafikte şoförler küfür ediyor ‘sen bizi nasıl geçersin’ diye. Yavaş gidince patron ‘paketler yığıldı ne bekletiyorsun bu kadar’ diye kızıyor. Sanki biz insanların stres topuyuz" diyerek, yaşadığını sorunları anlattığını ifade etti.  

Adalet arayışında olan Arayıcı, "Ben adalet istiyorum. Oğlumu öldürüp kaçan caninin yakalanmasını istiyorum" dedi. Kazanın nasıl gerçekleştiğini anlatan Arayıcı, "Oğlum akşam 22.30'da sipariş götürürken mobese kamerasının olmadığı bir yerde trafik kazası geçiriyor. Karşı şeritten gelen alkollü bir sürücü oğlumun olduğu şeride giriyor ve çarpıyor. Sonrasında da kaçıyor. Oğlum olay yerinde vefat etmiş. Vuran kişi herhangi bir sağlık ekibi çağırmamış, yardımcı olmamış. Ölüme terk etmiş. Şu anda elini kolunu sallayarak geziyor" diye konuştu.

“ÇALINAN YILLARI CEZASIYLA ÖDESİN”

Dava sürecini sorduğumuzda ise, "Davayı avukatımız açtı biz de birebir takipçisi olduk. Tüm deliller, görgü tanıkları bizden yanaydı. Ama hakim bunu bildiği halde ödül verir gibi 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi fakat 6 ay yattıktan sonra tahliye edildi. 7 yıl ne oldu bilmiyorum. 7 yılceza da çok az. Ben 40-45 yıl bekliyordum" diye cevapladı.

"Benim oğlumun bir suçu yok. Ben bu kişinin en ağır şekilde yargılanmasını istiyorum. Oğlum 25 yaşındaydı. Oğlumun herhangi bir hastalığı yoktu, 25 yaşında öldürüldü. Belki benim oğlum öldürülmeseydi 90-95 yaşına kadar yaşayacaktı. Benim çocuğumu hayattan koparttı, yaşamını elinden aldı" diyen Arayıcı, “Oğlumun kalan ömrünü çaldı. Çaldığı bu yılları cezasıyla ödesin" diye ekledi. Son olarak Arayıcı, adalet arayışını sürdürmeyedevam edeceğini belirtti.

Reklam