06 Temmuz 2024 12:58

Menemen Belediyesi, yaz okulu için TÜGVA'ya 3 tesis tahsis etti

Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜGVA'ya, AKP'li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 1 Temmuz'da başlayacak Yaz Okulları için 3 tesisi tahsis etti.

Fotoğraf: ANKA

Reklam

Ramis SAĞLAM 
İzmir

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Menemen Belediyesi'nin tesislerinde yaz okulu açıyor.

Kamu kurumlarının protokollerle destek olduğuTÜGVA'ya son destek Menemen Belediyesi'nden geldi. Seçim öncesi taşınmaz satışlarıyla gündeme gelen, seçim sonrası yüzlerce işçiyi işten atan AKP'li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, yine tartışmalı bir konuyla gündeme geldi. Danıştay'ın birçok protokolünü iptal ettiği TÜGVA'ya Pehlivan, belediyenin 3 tesisini tahsis etti.

BAKAN TEKİN İTİRAF ETMİŞTİ

Laiklik karşıtı söylemleriyle tepki toplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) kursları için okulların kullandırılmasına yönelik açıklaması dini vakıflara sağlanan büyük olanakları gözler önüne sermişti.

Tartışmalı ÇEDES Projesi başta olmak üzere birçok uygulaması tepki toplayan Tekin, geçtiğimiz yıl yapığı açıklamada, TÜGVA ile yapılan protokoller sonucunda 56 ilde işbirliği yaptıklarını açıklamıştı.

KAMU TAHSİSLİ DİNİ YAZ OKULLARI

İzmir'de Menemen Belediyesi'nin 3 tesisinin dışında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İzmir İl Müdürlüğü'ne bağlı okullar, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı birçok cami ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı birçok Gençlik Merkezi de TÜGVA'nın yaz okulları için tahsis edildi.

2024 yaz döneminde "yaz okulları" için İzmir'de MEB'e bağlı 32 ilkokul, ortaokul ve lisede TÜGVA'ya tahsis edildi. TÜGVA, kamuya ait 32 eğitim kurumunda kendi seçtiği eğiticileriyle kamu kaynaklarını kullanarak dini propaganda yapacak.

EĞİTİCİLERİN ÖDEMESİ NEREDEN YAPILACAK?

Geçen yıl bütçe görüşmeleri sırasında Tekin, Bakanlığının kurslara ayrılan bütçeye ilişkin sorulara ise MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği ve MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar kapsamında ödemeler yapıldığını belirtti.

TÜGVA'nın İzmir'de açtığı, "Yaz Okulları"nda kendi seçtiği eğiticilere ödemenin, MEB kaynaklarından mı yapılacağı bilinmiyor.

TÜGVA ELİYLE DİNİ EĞİTİM

Kamu kurumlarının olanaklarını kullanarak faaliyet yürüten TÜGVA İzmir'de 20 ilçede "Yaz okulu" adı altında yüzlerce öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Ülke çapında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyelerinde öğrencilere yaz okulu, seminerler, fuarlar ve kermesler aracılığıyla ulaşması tepkilere neden oldu.

TÜGVA’nın İzmir'in 20 ilçesinde yüzlerce öğrencinin katılacağı yaz okullarında Milli Bakanlığı'ndan bağımsız olarak mülakatlarla seçtiği yaz okullarında, Kur-an'ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Canım Peygamberim ve siyer-i nebi (Hazreti Muhammet'in hayatı) anlatan dersler verilecek.

Reklam