06 Temmuz 2024 15:30

Trabzon’da rapor vermediği bahanesiyle doktora saldırı

Trabzon’da Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran hasta ve yakını, kendilerine rapor vermediği bahanesiyle Doktor Mehmet Yıldırım’a motosiklet kaskıyla saldırdı. 2 şüpheli gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Trabzon’da Fatih Devlet Hastanesi acil servisinde hasta ve yakını, kendilerine rapor vermediği gerekçesiyle Doktor Mehmet Yıldırım’a motosiklet kaskıyla saldırdı. Diz kapağı kırılan doktor tedaviye alınırken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde meydana geldi. Hasta A.S. (20) istirahat raporu almak için yakını S.N.K. (22) ile birlikte acil servisine başvurdu. Görevli Doktor Mehmet Yıldırım, iddiaya göre tıbben gerekli görmeyerek hastaya rapor vermeyince tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta ve yakını, Doktor Yıldırım’a motosiklet kaskıyla saldırdı. Hastanede özel güvenlik görevlileri ve polis ekipleri hasta ve hasta yakınına müdahale etti. Diz kapağı kırılan doktor tedaviye alınırken, 2 şüpheli ise gözaltına alındı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, doktora yapılan saldırıyı kınayarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

TTB: KAMU OTORİTESİNİ DERHAL ADIM ATMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Sağlık emekçilerine yönelik saldırılara Türk Tabipleri Birliği yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

TTB’nin açıklaması şöyle;

“Aramızdan koparılışının yıldönümü nedeniyle Dr. Ekrem Karakaya'nın acısını yaşarken, dün akşam Trabzon'da ve Diyarbakır'da iki  meslektaşımıza yönelik saldırılar ile sarsıldık.

Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nin acil servisinde bir hasta ve bir  hasta yakınının saldırısına uğrayan meslektaşımızın diz kapağı  kırılırken; Diyarbakır Çınar Devlet Hastanesi başhekimi aracıyla seyir  halindeyken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.  Hastanede aldığı yönetsel kararlarla ilgili olduğuna dair ilk bilgilere  ulaştığımız bu saldırıda meslektaşımızın yara almamış olması tek  tesellimizdir. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için başta yeni Sağlık Bakanı olmak üzere  kamu otoritesini derhal adım atmaya çağırıyoruz. Sağlıkta şiddet sona ersin! (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde ücreti eksik yatırılan personele 'şükredin' denildi

SONRAKİ HABER

İsrail'in Gazze’ye saldırılarının 274’üncü günü: Can kaybı 38 bin 98'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa