06 Temmuz 2024 16:05

Karşıyaka Belediyesi iş yeri temsilcisi borçları nedeniyle intihar etti

Karşıyaka Belediyesi Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube İş Yeri Temsilcisi Selçuk Birdi, borçları nedeniyle intihar etti.

Fotoğraf: Selçuk Birdi'nin kişisel arşivinden alınmıştır

Reklam

İzmir Karşıyaka Belediyesi Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube İş Yeri Temsilcisi Selçuk Birdi, borçları nedeniyle intihar etti. Birdi, İzmir Karşıyaka Belediyesi'nde zabıta olarak görev yapıyordu. Birdi için iş yerinde bir tören düzenlenecek.

Konuyla ilgili sendika yaptığı açıklamada, "Bugün sendikamızın Karşıyaka İş Yeri Temsilcisi Selçuk Birdi'yi kaybettik. Yaşamayı çok sevse de yaşamından geçecek kadar sıkılmış bugün anladık. Ardında borçlarını yazdığı bir kağıt parçası bırakıp gitti sessizce" denildi.

“YOL ARKADAŞIMIZI YİTİRDİK”

Açıklamada, "Yıllar önce ilk tanıştığımız gün, ‘ben temsilci olmak istiyorum' diyerek Karşıyakalı emekçilerin mücadelesinde gönüllü olarak görev alan ve en zor zamanlarımızda yan yana durmaktan vazgeçmeyip sendikasına ve verilen hak alma mücadelesine tereddüt etmeden emek veren bir arkadaşımızı yitirdik bugün. Bugün günlerce süren Karşıyakaeylemlerine sesimize ses olsun diye babasını ve çocuğunu da kolundan tutup getiren, kimseden sözünü esirgemeyen, yetki dönemlerinde yorulsa da oradan oraya koşturmaktan geri durmayan bir yol arkadaşımızı, iş arkadaşımızı yitirdik" ifadelerini kullandı.

"UZLAŞMAYAN TAVRI MÜCADELEMİZE ÇOK ŞEY KATTI"

Sendika olarak yakın zamanda haklarını görmezden gelenlere "Sayenizde yuvalar yıkılacak, birileri canına kıyacak" şekilde uyarıda bulundukları hatırlatılan açıklamada, "Dün bizlerin bugün ise İzmir Büyükşehir Belediyesi emekçilerinin haklarını gasbeden o emekçi düşmanı idarecilerle uzlaşmayan tavrı mücadelemize ve arkadaşlığımıza çok şey kattı. Her şeyiçin ardından bir teşekkür bırakıyoruz bu kara güne. Uğurlar olsun" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam