06 Temmuz 2024 16:47

Kavala: Keyfi cezalandırmanın süreceği görülüyor

Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala, yerel mahkeme ve bakanlığa yaptıkları davanın yeniden görülmesi talebinin reddedilmesinin, keyfi cezalandırmanın bir süre daha devam edeceğini gösterdiğini söyledi.

Osman Kavala | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Gezi davasında mahkum edildiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan ve 2 bin 440 gündür cezaevinde tutulan Osman Kavala, yerel Mahkemelere ve Adalet Bakanlığı’na yaptıkları davanın yeniden görülmesi taleplerinin reddedilmesinin, keyfi cezalandırmanın bir süre daha devam edeceğini gösterdiğini ifade etti.

Erdoğan’ın “normalleşme” söylemleri nedeniyle iktidara yakın gazetelerde Kavala’nın serbest bırakılabileceğine dair iddialar öne sürülmüştü. Ancak Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen Kavala’nın geçtiğimiz günlerde kanun yararına yeniden yargılama talebi reddedildi.

Avukatları aracılığıyla basın açıklaması yapan Kavala, Gezi davasında demokrasiye bağlı insanların hiçbir delil olmadan yargılandığını belirterek, yaklaşık 7 yıldır cezaevinde tutulduğunu hatırlattı. Yaptığı başvuruların önümüzdeki günlerde AYM tarafından değerlendirilebileceğini belirten Kavala, “Gezi davasında hukuk ve demokrasi değerlerine bağlı insanlar suç işlediklerine dair delil olmadan yargılandılar, ağır cezalara çarptırıldılar. Benim de yakında cezaevinde yedinci yılım tamamlanmış olacak” dedi.

Yerel Mahkemelere ve Adalet Bakanlığı’na yaptıkları davanın yeniden görülmesi taleplerinin reddedilmesinin, keyfi cezalandırmanın bir süre daha devam edeceğini gösterdiğini ifade eden Kavala, “Yine de, Anayasa Mahkemesi’nin önümüzdeki günlerde başvurularımızı değerlendirerek AİHM kararları doğrultusunda karar vereceğini ümit ediyorum. Ülkemizde temel hukuk ilkelerinin egemen olacağı günlerin uzak olmadığına inanıyorum. Yurttaşların özgür ve güvenli biçimde yaşama hakkının korunması devletin temel yükümlülüğüdür. Her yurttaşın hayatı eşit derecede değerlidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel aboneliği, üniversitelilere yüzde 50 indirimli
ÖNCEKİ HABER

Kimlik, inanç ve semboller üzerine bir futbol yazısı: Oyun sahada değil, bizim üzerimizde

SONRAKİ HABER

‘Futbol egemen güçlerin tiyatrosuna dönüşüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...