06 Temmuz 2024 17:55

YTÜ mezuniyetinde öğrencinin pankartına izin verilmedi

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 5 Temmuz’da düzenlenen mezuniyet töreninde Ezgi Tatlı isimli öğrencinin Bizi soyanlar göçmen ve yoksul değil buralı ve zengin” pankartına müdahale edilip elinden alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) 5 Temmuz’da düzenlenen Lisans öğrencilerinin mezuniyet töreninde Ezgi Tatlı isimli bir öğrencinin pankartına izin verilmedi. Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleşen törende öğrencilerin yürüyüşü sırasında elinde “Bizi soyanlar göçmen ve yoksul değil buralı ve zengin” pankartı taşıyan Tatlı’ya mezuniyet görevlisi müdahale etti.

Tatlı’nın elinden pankartı alan görevli pankartın bölümle ilgili olmadığını ve bununla yürümesine izin vermeyeceğini söyledi. Aynı zamanda Filistin bayrağı da tutan Tatlı, “Filistin bayrağının da bölümle ilgilisi yok ama onunla yürüyebiliyorum, pankartımla da yürümek istiyorum” dedi. Tartışmaların sonucunda ise Tatlı’nın elinden pankart alındı.

Tören öncesi okul içerisindeki islamcı grupların ve fakülte dekanlarının öğrencilere Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüme çağrısı mesajları bölüm gruplarına atıldı.

“DEMOKRATİK, ÖZERK BİR YTÜ İÇİN MÜCADELEYE”

Olaya ilişkin açıklama yapan YTÜ Emek Gençliği üniversite yönetiminin kontrollü mezuniyet yapmak isteyerek kendi dışında her fikri yasakladığını vurguladı. YTÜ Emek Gençliği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“5 Temmuz günü Davutpaşa kampüsünde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde “Bizi soyanlar yoksul ve göçmen değil buralı ve zengin” pankartına el konularak yasaklanması kabul edilemez!

Mezuniyet töreni öncesi cemaatçi grupların talebiyle Filistin ve Türk bayrağı taşımayı fakülte dekanları sınıf gruplarına attıkları mesajla teşvik etmişti. Üniversite yönetimi İslamcı gruplardan gelen her talebe sorgusuz sualsiz izin verirken ‘Bizi soyanlar yoksul ve göçmen değil buralı ve zengin’ yazısına izin vermiyor. Üniversite içerisinde ‘kontrollü mezuniyet’ yapmak isteyen yönetim kendi dışındaki her fikri, sözü, yazıyı yasaklıyor. Öğrenciler mezuniyetin organizasyon sürecine hiçbir şekilde dahil edilmiyor. Yıldız’da gerçekleşecek mezuniyet töreni öğrenciler sürece dahil ederek gerçekleşmeli, tüm öğrenciler törenin işleyişinin nasıl olacağını tartışarak birlikte belirlemelilerdir. Diğer yandan okul yönetimi Filistin bayraklarıyla yürümeye izin veriyor ancak Filistin’in yanında olmak İsrail siyonizminin karşısında olmak demektir. İsrail’le uzun süre ilişkisine kesmeyen AKP iktidarının karşısında olmak demektir. Emperyalizmin karşısında durmak demektir. Bunları demeden Filistin’in yanındayız demek iki yüzlülüktür. YTÜ yönetiminin Filistin için döktüğü sahte göz yaşlarına karnımız tok!

Kendi sözümüzü söyleyebileceğimiz demokratik, özerk bir YTÜ için tüm sıra arkadaşlarımızı saflarımızda mücadeleye çağırıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş ve Yiğit Bener'in ortak romanı Arafta Düet için yazar buluşması

SONRAKİ HABER

Bursa’da, LGS tercihlerinde meslek ve imam hatip lise kontenjanları arttırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa